Zaterdag 31/10 – 19u15: Ingeblikt


Bij Ingeblikt nodigen Bo en Antje wekelijks een persoon uit die iets bereikt heeft in de entertainmentindustrie om over hun carrière en filmsmaak te babbelen. Samen duiken ze in klassieke en obscure hoekjes van de filmwereld. De zoektocht naar nieuwe films en genres eindigt nooit voor de hosts. Elke nieuwe gast komt met nieuwe weetjes en anekdotes die de honger nog meer aanwakkert. Krijgen Bo en Antje ooit alles gezien krijgen wat ze willen zien? Ontdek het op de live podcast!

Ingeblikt podcast


Donderdag 5/11 – 19u15: Kuleshov


Kuleshov heeft zijn thuis op de Gentse stadsradio Urgent.fm maar reist jaarlijks graag af naar Brugge voor een live show op RRFFF. Elke zaterdag van 13u tot 15u gidst het filmprogramma zijn luisteraars doorheen een breed en eigenzinnig bioscoopaanbod in en rond Gent. Het wisselt recensies af met agendatips, festivalverslagen en vooruitblikken, interviews, scores en soundtracks, en specials, aangevuld met muziekmixen door Supercalifragilistic. Vaste rubrieken peilen dieper naar cinema, golvend tussen arthouse en mainstream, canon en cult, experiment en exploitatie, klassiekers en recent werk, van de zalen naar de huiskamer.

https://www.mixcloud.com/kuleshov/


Zaterdag 7/11 – 19u00: Gremlins Strike Back


In 2015 werden de eerste plannen gesmeed om in navolging van vele buitenlandse film podcasts een Vlaamse op poten te zetten. Na een brainstormsessie waarbij er veel slechte namen en veel goede ideeën naar voren kwamen, werd in januari 2016 de eerste aflevering van Gremlins Strike Back Film Podcast opgenomen. Ondertussen zijn er al meer dan 100 afleveringen online verschenen en hebben er al enkele live opnames plaatsgevonden van deze tweewekelijkse no-nonsense digitale filmbabbel. Maarten Melon, Sven De Ridder en Bart De Duytsche hebben geen oogkleppen op omdat hun passie voor film primeert op genre, stijl, afkomst, … Maar verwacht niet dat de drie heren een film goed vinden omdat het moet. Een Larry Cohen film kan een beter rapport krijgen dan een Ingmar Bergman meesterwerk, maar het omgekeerde kan evenzeer. Live wordt er zelden afgeweken van het ‘zeveren over film op café’ principe en zal er even hard gediscussieerd en gebekvecht worden als online. Misschien wordt er ditmaal zelfs nog een tikkeltje harder gediscussieerd. Maarten, Sven en Bart buigen zich namelijk als deskundige jury over de genomineerde Young Blood-films en zullen na een ongetwijfeld vurig debat verkondigen wie met de Young Blood Award en de bijhorende geldprijs gaat lopen. Altijd al willen weten hoe het er bij zo’n festivaljury aan toegaat? Dan is dit je kans!

Gremlins Strike Back