Vrijdag 29/10 – 19u15: Ingeblikt


Logo De Videotheek podcast

Bij De Videotheek nodigt Bo wekelijks een gast uit die iets bereikt heeft in de entertainmentindustrie om over carrière en filmsmaak te praten. De gast kiest ook een film waar dieper op ingegaan wordt. Samen duiken ze in klassieke en obscure hoekjes van de filmwereld. De zoektocht naar nieuwe films en genres eindigt nooit. Op Razor Reel host hij De Videotheek voor het eerst live, mét een mystery guest!

De Videotheek Podcast


Zaterdag 30/10 – 19u15: Klokslag 12


Logo Klokslag 12

Klokslag 12 is gestart in 2016 door Jordi, Lorenz en Dennie. Honderdvijftig afleveringen later heeft Lorenz besloten de fakkel door te geven aan superfan en vaste guesthost Anthony Palaia. Ze reviewen nieuwe horrorfilms, oude horrorfilms en horrorfranchises en brengen hun podcast live tijdens ons festival. Met vijf jaar ervaring is dit hoopje gestructureerde chaos still going strong.

Klokslag 12


Zondag 31/10 – 19u15: Kuleshov


Logo Kuleshov

Kuleshov heeft zijn thuis op de Gentse stadsradio Urgent.fm, maar reist jaarlijks graag af naar Brugge voor een liveshow op RRFFF. Elke zaterdag van 13u tot 15u gidst het filmprogramma zijn luisteraars doorheen een breed en eigenzinnig bioscoopaanbod in en rond Gent. Het wisselt recensies af met agendatips, festivalverslagen en vooruitblikken, interviews, scores en soundtracks, en specials, aangevuld met muziekmixen door Supercalifragilistic. Vaste rubrieken peilen dieper naar cinema, golvend tussen arthouse en mainstream, canon en cult, experiment en exploitatie, klassiekers en recent werk, van de zalen naar de huiskamer.

Kuleshov


Vrijdag 5/11 – 19u15: De Filmbelgen


Logo De Filmbelgen

De Filmbelgen bestaat uit Cedric en Jef, twee jongvolwassen knapen met een hart voor film. Doorgaans zitten ze tweewekelijks samen om even bij te praten. Daarbij ontleden ze, vaak met een thema in het achterhoofd, een viertal films. Dat kan gaan van vergeten Marvel-films tot erotische thrillers, en van de Twilight-saga tot de filmografie van Urbanus. Voor ieder wat wils dus. Dit alles doen ze trouwens met evenveel stielkennis als dat er ooit mensen op Mars hebben gewandeld. Je kan hen vinden op YouTube, Spotify en je favoriete podcastplatform.

De Filmbelgen Podcast


Zaterdag 6/11 – 19u15: Moovies


Moovies, bij ingewijden ook gekend als ‘die met hun zelfgemaakte movie-a-day kalender en de koe in het logo’, is sinds 2017 een hobbyproject van drie vrienden die pre-corona letterlijk bij elkaar in de woonkamer een opname deden. Ze praten over film zoals ze dat met gelijk wie aan de toog zouden doen. Ze hebben geen filmtechnische achtergrond maar beleven film zoals elke liefhebber en praten er met passie en plezier over. RRFFF is voor hen een stap in het minder bekende en ze kijken er naar uit om met ons allemaal te podcasten.

Moovies Podcast