Zaterdag 27/10 – 19u15: Klokslag 12


Jordi zat blijkbaar al even met het idee om een horrorfilmpodcast te beginnen, na een aantal keer op café aan Dennie gevraagd te hebben (maar dat vergeten te zijn), heeft hij Lorenz gevraagd. De bedoeling was om met hun twee iedere aflevering een guest host erbij te nemen, maar na een aantal afleveringen waren ze dat al moe om iedere aflevering een guest host te vragen. Dus hebben ze aan hun allereerste guest host, Dennie, gevraagd om hen te vervoegen. Na x-aantal afleveringen is Klokslag 12 compleet met Jordi, Lorenz en Dennie. Het format bestaat eruit een recent uitgebrachte horrorfilm te reviewen samen met een oudere horrorfilm, maar daar durven ze al vaker van afwijken door bijvoorbeeld een retrospect te doen van een bepaalde franchise of een top 10-lijst van een bepaald thema te overlopen.

https://soundcloud.com/klokslag12

 


Zondag 28/10 – 19u15: Dogs of Gore


In 2016 kwam de eerste Vlaamse horrorpodcast op de proppen na een dronken halloweenfeestje. Laurens ‘Bunny’ Van de Perre en David ‘Def’ Meillander bespreken elke twee weken wat er gaande is in horrorland. Geen tactvolle analyses of diepgaand cinematografisch begrip, wel eerlijke, soms onlogische waarheden. De passie voor horror primeert. Zijn remakes altijd wel zo slecht? Zijn er echt geen goede zombiefilms meer? Zijn hobbits goeie seriemoordenaars? Had Jennifer Love Hewitt een functie naast mooi wezen? Ze vroegen het onder andere aan regisseurs Jonas Govaerts & Steve de Roover, comedian Lukas Lelie en de Amerikaanse vrienden van de ‘Who goes there?’-podcast. Graag choqueren zij live de toeschouwers van het Razor Reel Flanders film festival. Breng de kinderen mee, ze hebben honger.

https://soundcloud.com/dogsofgorepodcast

 


Maandag 29/10 – 19u15: The Nightbreed


Uit de krochten van de Brugse ondergrond verschijnen twee West-Vlaamse broeders in bloed aan het oppervlak. Gewapend met harde feiten, zwarte humor en een onverwoestbare passie voor het genre nestelen ze zich wekelijks achter hun micro’s, klaar om hun boodschap te verspreiden. Hun missie? Horror terug hoogtij laten vieren en de vele facetten en vertakkingen van het genre de eer aandoen die het verdient! The Nightbreed, nachtgebroed(ers) tot de dood!

https://soundcloud.com/thenightbreedpodcast

 


Dinsdag 30/10 – 19u15: Kuleshov


Kuleshov heeft zijn thuis op de Gentse stadsradio Urgent.fm maar reist graag af naar Brugge voor een live show op RRFFF. Elke zaterdag van twaalf tot twee uur gidst het filmprogramma zijn luisteraars doorheen een breed en eigenzinnig bioscoopaanbod in en rond Gent. Het wisselt recensies af met agendatips, festivalverslagen en vooruitblikken, interviews, scores en soundtracks, en specials, aangevuld met muziekmixen. Vaste rubrieken peilen dieper naar cinema, golvend tussen arthouse en mainstream, canon en cult, experiment en exploitatie, klassiekers en recent werk, van de zalen naar de huiskamer. Het programma is genoemd naar het Koelesjov-effect, als psychologisch fenomeen een van de grondbeginselen van montage en zo ook film.

https://www.mixcloud.com/kuleshov/