Synopsis

Een typische Argento-achtige film met sporen van Jess Franco. Dat gezegd zijnde weten we al wat we moeten verwachten en dat die verwachtingen ook niet te hoog moeten zijn. De muziek doet je denken aan Goblin, er zijn tal van scènes die overduidelijk geïnspireerd zijn op de Gallo-Romeinse tijd en de acteerprestaties alsook het filmwerk doet vermoeden dat Jess Franco meekeek over de schouders. Het mist op meerdere vlakken perfectie, maar het geheel van al het voorgaande maakt net dat deze film de moeite is om naar uit te kijken.

The Scary of Sixty-First is van de hand van Dasha Nekrasova die hiermee meteen haar regiedebuut op ons loslaat. Madeline Quinn schreef het verhaal samen met Dasha en het is ook deze tandem die de volledige film trekt. Een film in de goede oude traditie van de Europese jaren 70-films – niet alleen qua stijl, maar ook thematisch – waarbij we toeschouwer worden van de geestelijke ondergang van Noele & Adie.

Two roommates’ lives are upended after finding out that their new Manhattan apartment harbours a dark secret; the result is spiralling down the rabbit hole trip for one of them resulting in giallio-esque thriller with some Jess Franco/Argento like influences.

Ticket kopen

Video & Photo

1 videos

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 1