Synopsis

Niet alles wat de Indiase filmindustrie aangaat komt uit Bollywood. Khadir weet er alles van: zijn filmcarrière geraakt niet van de grond, financieel en lichamelijk zit hij aan de grond. Wanneer een Engelse maatschappij op zoek is naar een regisseur zegt Khadir maar al te graag toe, zonder goed en wel te beseffen wat er voor de deur staat. Hij moet een webserie maken over verschillende plekken in India waar geesten, demonen en spoken ronddwalen. Dit alles met een helaas veel te klein budget en strakke deadlines. Zijn relatie gaat eraan kapot, cast en crew lijden eronder, maar Khadir gaat tot het uiterste om alles op tijd én binnen budget af te werken. Bij de laatste etappe in het verlaten Madhya Pradesh lijkt alles goed te komen met het project, tot blijkt dat het verlaten fort – inclusief bloederige geschiedenis – écht bezeten is. De geesten aldaar hebben ook een missie, en voor iedereen het goed en wel beseft zijn er al enkele crewleden spoorloos verdwenen…

The Hauntings in Madhya Pradesh is een soort Indiase found-footagefilm, die het vooral moet hebben van westerse invloeden gecombineerd met lokale folklore. Het mag duidelijk zijn dat de Indiase traditie andere invloeden heeft en dat een found-footage niet direct bij de hoogste standaarden van Bollywood-voorbeelden connectie vindt. Deze film is een mooi staaltje van hoe verschillende culturen elkaar kruisbestuiven op een positieve manier. Voor iedereen die graag eens wat nieuws wil ontdekken.

Jobless, a failing relationship and a film career going nowhere, that is reality for Khadir. When a UK-based production company is looking to outsource production of its web series about haunted places around the globe, Khadir does not hesitate to offer his services. After wrapping up footage in a number of places, the group reaches its final destination. An abandoned fort in Madhya Pradesh. When Khadir and his team arrive they’re in for a real haunting.

Ticket kopen

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 2