Synopsis

Phil Tippett is een beetje onze centrale gast tijdens het tweede weekend van het festival. Naast zijn Mad God kan je ook nog genieten van een niet te versmaden documentaire en uiteraard een voorbeeld van z’n werk, Starship Troopers. Phil was niet alleen de supervisor van de special effects, maar ook één van de co-producers van deze toch wel harde sciencefictionfilm, naar het bekende boek van Robert A Heinlein. Casper Van Dien, Denise Richards en Dina Meyer vertolken de hoofdrollen in deze actieprent vol special effects.

In een ver verleden werden soldaten wel eens geronseld met een fles wijn en de belofte om de wereld te zien. De toekomst is niet veel beter, onder de belofte om deel uit te maken van de samenleving, zeg maar om volwaardige burgerschap, worden hogeschoolstudenten warm gemaakt om bij het leger te gaan. Wat ze echter niet weten, is dat ze straks kanonnenvlees worden in een bloedige oorlog tegen insectachtige wezens met als enige inzet de mensheid van de ondergang te redden.

In the distant future high school kids are encouraged to become citizens by joining the militaryWhat they don’t know is that they’ll soon be engaged in a full scale war against a planet of alien insectsThe fight is on to ensure the safety of humanity

Ticket kopen

Video & Photo

1 videos

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 2