Synopsis

Exact tien jaar geleden hadden we Victims in onze line-up staan, een film van de Brit David Bryant. Dit jaar is hij er weer bij met Splinter, een film over vervreemding, eenzaamheid en wat dat kan doen met een mens. Dat deze film net na de een serie lockdowns het scherm vult, mag je als toevallig aanschouwen.

John kan de dood van zijn zoontje en vrouw maar heel moeilijk verwerken. Hij verlaat zijn huis niet meer en praat nog amper met iemand. Wanneer er plots een jongedame voor de deur staat die werk zoekt, ontdooit hij een beetje. Niet enkel haar verschijning, maar ook haar opdringerige houding zorgen ervoor dat John haar binnenlaat. Daar krijgt hij echter snel spijt van. Omgeven door zijn eigen herinneringen en met een leven dat niet verder gaat dan zijn voordeur, begint hij aan alles te twijfelen. Hij vermoedt dat iets of iemand hem in de gaten houdt en dat de geest van zijn vrouw zaliger er voor iets tussen zit.

John has trouble coping with the death of his son and wife. He reached the point where he doesn’t leave the house and barely talks to anyone. When a young woman arrives at his front door looking for a job things turn. Helped by her appearance but also her intrusive behaviour, John let’s her in his house. A regretful decision. Haunted by memories of his past and a life that stops at his front door, John questions everything. Is there something or someone watching him. Perhaps the spirit of his dead wife or something far worse?

Ticket kopen

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 2