Synopsis

In Mad Dreams and Monsters neemt Alexandre Poncet je mee naar de wereld van visual effects-maker Phil Tippett. Van het prille begin, hoe hij quasi per ongeluk in het vak sukkelde over de risico’s die hij nam om uiteindelijk tot de successen te komen die we kennen.
Dat hij ondertussen een veel gevraagde figuur is en een heuse studio uit de grond wist te stampen, heeft weinig met geluk te maken, maar vooral met harde en noeste arbeid. En heel veel liefde voor het vak, uiteraard.

Alexandre Poncet is geen onbekende als het op documentaires aankomt. In de voorbije jaren passeerde zijn werk al eens op Razor Reel. Denk maar aan de Ray Harryhausen-documentaire in 2013, een film die toen ook heel sterk uit de hoek kwam. Deze Mad Dreams and Monsters is mogelijks nog beter en is eigenlijk iets dat iedere genreliefhebber zou moeten gezien hebben. Niet alleen belicht het de mens achter de special effects, maar ook de films die deel uitmaken van ons collectief geheugen.

Mad Dreams and Monsters is the perfect title for this documentary. Phill Tippett is the man behind the stunning creatures and visual effects of many of our beloved films. Now for the very first time, Phill and his crew gives us an insight in his work and life in and around the Tippet Studios

Ticket kopen

Video & Photo

1 videos

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 1