1 votes 1

Synopsis

Wie er al in het begin bij was, herinnert zich misschien nog 13 Beloved: een Thaise film die op de eerste editie van Razor Reel in 2008 op onze affiche mocht prijken. Le Calendrier speelt met eenzelfde gegeven. Regisseur Patrick Ridremont, geboren in Congo maar met Belgische roots, kun je kennen van Les Triplettes de Bellevilles waar hij zijn stem leende aan een van de personages, of als acteur in Zero Zero Belge. Met Le Calendrier komt hij voor de tweede keer als regisseur naar voren. Het is een film die er niet enkel de spanning in houdt, maar die ons ook een spiegel voorhoudt wat de grote vraagstukken betreft, zoals hoe ver je zou gaan om jezelf te belonen.

Dat is precies wat Eva moet doen: als ex-danser is ze na een ongeluk in een rolstoel terechtgekomen. Haar vriendin, die nog steeds een internationale danscarrière heeft, bezoekt haar af en toe en brengt op een dag een oude, houten adventskalender van Duitse makelij mee. Al vlug blijkt dat de kalender speciale krachten heeft en onuitgesproken wensen vervult, maar dat heeft steeds een prijs.

Eva, an ex-dancer, is now living in a wheelchair, unable to walk. when her friend Sophie gives her an old wooden antique advent calendar before Christmas, she realizes each window contains a surprise that triggers repercussions in real life: some of them good, but most of them bad – Now Eva will have to choose between getting rid of the calendar or walking again – even if it causes death around her.

Ticket kopen

Video & Photo

1 videos

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 1