Synopsis

Het onherbergzame IJsland mag voor velen onder ons geen droombestemming zijn, voor Maria en Ingvar is het the place to be om een nieuwe start op poten te zetten. Die begint met een ongewone geboorte op hun boerderij. Als kersverse ouders, die ooit al eens een kind verloren, zijn ze heel erg bezorgd. In combinatie met het afgelegen leven dat ze leiden, groeit het kind normaal op. Maar wanneer Ingvars broer Pétur plots op de boerderij staat slaat de rust om, zeker wanneer die zich openlijk vragen begint te stellen. “Mijn kind, mooi kind” krijgt hier een zeer speciale invulling.

Naomi Rapace kennen we uiteraard allemaal van de Millennium-reeks waarin ze glansrijk de rol van Lisbeth Salander neerzette. In 2016 was ze te zien in Rupture dat toen ook op het festival speelde en uiteraard vergeten we Prometheus en Alien: Covenant niet. In Lamb wordt ze geflankeerd door enkele voor ons onbekende acteurs, die ondanks de sterrenstatus van Rapace minstens even sterk uit de hoek komen. De film doet ons wat denken aan Border, al was het maar omdat die dezelfde kille, desolate landschappen in beeld brengt.

A childless couple, María and Ingvar discover a mysterious newborn on their farm in IcelandThe unexpected prospect of family life brings them much joy, before ultimately destroying them.

Ticket kopen

Video & Photo

1 videos

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 1