Synopsis

Nepal lijkt niet meteen het land te zijn dan geassocieerd wordt met horrorfilms, maar toch zijn er enkele te vinden aldaar. The Puppet, of zoals ze het daar Kathaputali noemen, is daar alvast een bewijs van. Een film die ons meeneemt naar een land waar de koninklijke familie een hoog aanzien kent, tradities en kledij ons doen denken aan vroegere tijden en waar de lokale folklore voor de meesten van ons onbekend terrein is. In The Puppet neemt maker Veemsen Lama ons mee op reis aan de hand van een van de vele verhaaltjes die in zijn stad de ronde deden toen hij nog een kleine jongen was. Ze vertelden over geesten, spoken en heksen, maar vooral over hoe jonge meisjes seksueel uitgebuit werden door de heersende klasse. Een voorbeeld van hoe machthebbers misbruik maakten van de bevolking, van hoe corruptie een deel was van het dagelijkse leven en hoe de bevolking uiteindelijk in opstand kwam en de macht een lesje wilde leren. De spookverhalen hadden als het ware een soort helende werking.

De zoon van de heersende koning houdt er andere principes op na. Dialoog en wederzijds begrip draagt hij hoog in het vaandel, terwijl zijn vader het maar niets vindt. Wanneer er nog maar eens een opstand de kop moet worden ingedrukt, wil de koning van geen genade weten en schakelt het leger in. Zijn zoon vlucht voor het bloedvergieten, en komt terecht in een oud en verlaten buitenverblijf van de koning. Daar leert hij de ware aard van zijn familie kennen en moet er tegenover geesten en demonen bewijzen dat hij als toekomstige koning andere plannen heeft.

Set in Nepal, rooted amidst tradition, exotic sceneries and high-class royal costumes this film leads us by hand and tells an old folkloric tale. Trapped in an abandoned royal palace, a young prince must confront the unsettling secrets of his family’s past. In order to survive and prove he is not his father he has to escape evil forces and battle dark magic.

Ticket kopen

Showtime

Select a cinema

  • Sint-Lodewijkscollege – ZAAL 2