Filmklaps

FILMKLAPS/DAG VAN DE JONGE FILMMAKER – ZATERDAG 12 NOVEMBER 2016 – EEN DAG VOL FILMGERICHTE LEZINGEN EN WORKSHOPS! – GEANNULEERD!

Op zaterdag 12 november 2016 vindt in het stadscentrum van Brugge, van 10u00 t.e.m. 17u00, de eerste editie van “Filmklaps” plaats (opvolger “Dag van de Jonge Filmmaker”). Tijdens deze dag organiseert de VZW Razor Reel prikkelende, kennis verrijkende en kwalitatieve filmgerichte workshops, lezingen en conferenties gericht op (amateur) filmmakers, (toekomstige) filmstudenten of geïnteresseerden in de verschillende facetten van het filmberoep!

Graag maken wij al 4 workshops/lezingen bekend! Wij houden u op de hoogte over de verdere programmatie en hopen u te verwelkomen!

Locatie:
Filmklaps/Dag van de Jonge Filmmaker
Vrijwilligerscentrale Brugge
Kraanplein 6
8000 Brugge

Lezing: Camerabewegingen & Cinematografische invulling!

(door Gerrit Vosters, FilmStof)
Zaterdag 12/11/2016 – 10.00u

schermafdruk-2016-10-23-14-39-39

Koop tickets online via: http://www.ticketgang.be/event.php?%20key=33896

In de beginjaren van de moving pictures bleef de camera zelf meestal stabiel, maar onder andere de vorderingen binnen de technologie en de ontwikkeling van de narratieve film zouden diezelfde camera al snel letterlijk in beweging brengen. We gaan in deze sessie op zoek naar een zo logisch mogelijke indeling van het arsenaal aan camerabewegingen dat filmmakers meer dan 120 jaar later ter beschikking hebben. We proberen eveneens aan te tonen dat goed gekozen camerabewegingen vaak de inhoudelijke kern van een scène cinematografisch invullen!

Lezing: 360° Virtual Reality: een productionele uitdaging!

(door Ian Swerts, Gletsjer)
Zaterdag 12/11/2016 – 10.00u

schermafdruk-2016-10-23-14-39-47

Koop tickets online via: http://www.ticketgang.be/event.php?%20key=33899

Staat Virtual Reality, of 360 graden videoproductie deze keer echt aan de rand van de definitieve doorbraak? Op die vraag probeert Ian Swerts (Gletsjer) een antwoord te geven. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt een overzicht gegeven van de huidige staat van VR Video zowel op technisch, artistiek als zakelijk vlak.

In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op de productionele uitdagingen van 360 graden videoproductie. Van voorbereiding tot afgeleverd product wordt elk stap van het proces uitvoerig beschreven met aandacht voor valkuilen en heel veel praktische tips.

Workshop: Cameratechnieken en camerabeweging!

(door Filmeducatie.be)
Zaterdag 12/11/2016 – 13.00u

schermafdruk-2016-10-23-14-39-55

Koop tickets online via: http://www.ticketgang.be/event.php?%20key=33902

Filmeducatie.be geeft in deze sessie een uitgebreide lezing over de verschillende soorten cameratechnieken en camerabewegingen. Tevens krijgt u door middel van een live-demonstratie meer inzicht in hoe verschillende cameratechnieken en camerabewegingen kunnen bijdragen tot een goed filmproject en de inhoud van het verhaal!

Lezing: Regietechnieken & Scriptwriting

(door Sevé Schelenz en Lisa De Vita, Engelstalig)
Zaterdag 12/11/2016 – 15.00u

schermafdruk-2016-10-23-14-40-05

Koop tickets online via: http://www.ticketgang.be/event.php?%20key=33905

De filmwereld is gekend voor een glamoureuze wereld waarbij vooral de acteurs en actrices de bloemetjes buiten zetten en voor de nodige foto’s in de boekjes zorgen. Maar geen acteurs zonder een regisseur en dat het niet altijd glamour en glitter is, weten we ook al!
Maar dat neemt niet weg dat je met een ferme portie lef en pak kennis al veel kan doen, ook al zijn de middelen beperkter dan de doorsnee grote productie.

Peelers is één van de films op het Razor Reel Flanders Film Festival dat duidelijk laat wezen dat er veel plezier te beleven valt op een set en dat terwijl er toch een hoge graad van professionaliteit aan vast hangt.  Regisseur Sevé Schelenz komt samen met Lisa De Vita uit de doeken doen hoe een film tot stand komt vertrekkende van het creatief proces (het verhaal schrijven) tot en met het werk op de set.
Deze Engelstalige masterclass is een niet te missen sessie voor iedereen die het film maken ‘au serieux’ neemt. Ideaal voor iedereen die scriptwriting interessant vindt maar meteen ook wil weten hoe de regisseur bepaalde elementen van de verhaal lijn interpreteert, aanpast en vertaalt naar de acteurs toe. Dit al dan niet in samenspraak met de scriptwriter. Maak kennis met het creatieve team achter Peelers, luister naar hun ervaringen en leer vooral uit de fouten en valkuilen die ze onderweg tegenkomen zijn.