long shot

Passend bij het thema van deze film had ik gedacht nooit van mijn leven nog eens een romantische komedie te willen zien. Na een leven lang blootstelling aan romantische komedies die romantisch noch komisch waren had ik mezelf beloofd nooit nog vrijwillig eentje van die films te zien. Maar bij het zien van de trailer voor ‘Long Shot’ kreeg ik toch mijn twijfels. Zou het werken? Eentje van mijn favoriete actrices aller tijden? Een acteur die altijd grappig is en sympathie opwekt met zijn stoner/knuffelbeer-imago? Wat rauwere humor van een schrijver van onder andere ‘South Park’ en ‘The Sarah Silverman Program’? Heb ik hem gevonden? De romantische komedie die mij van het genre kan overtuigen? Spijtig genoeg kan ik melden dat dit niet het geval is. Wel kan ik zeggen dat als uw partner u dan toch wil verplichten om een romantische komedie te bekijken of als u fan bent van Charlize Theron en/of Seth Rogen, deze film zeker eens de moeite waard is om te zien. Want wat deze film draagt voor de toch te lange speelduur van 2 uur is de onwaarschijnlijke chemie tussen Theron en Rogen. Zij is de zelfverzekerde minister van Buitenlandse zaken die gaat voor het presidentschap en hij als de speechschrijver die ze inhuurt voor haar team. Natuurlijk is er daar ook een achtergrond bij, aangezien ze zijn 2 jaar (in het echt meer een stuk of 7 dacht ik) oudere babysitter was die naast hem opgroeide. Hoewel het de meest geniale zin van heel de film ontlokt : ‘Wait, you’re older than him?’ is het slechts eentje van de vele clichés van de romantische komedie in die 2 uur en het voelt net allemaal een beetje te gekunsteld om echt geloofwaardig over te komen. Seth Rogen speelt het personage dat hij al zo vaak heeft gespeeld en hoewel zijn personage redelijk brutaal moet zijn komt hij juist net ietsje braver over dan in zijn andere rollen. Charlize Theron heeft al bewezen dat ze komedie kan doen, eentje van mijn lievelingsrollen was haar fantastische tijdelijke gastrol in het 3e seizoen van ‘Arrested Development’ en hoewel ze van de 2 het meest serieuze personage speelt heeft ze toch haar momenten om te schitteren. Ook zijn ze omringd door een topcast van bekende acteurs. Bob Odenkirk (‘Better Call Saul’) als incompetente president, Andy Serkis (‘Lord Of The Rings’) als bedrijfsleider/smeerlap, June Diane Raphael (‘Grace and Frankie) als ruwe maar eerlijke campagneleider en Alexanders Skarsgard (‘True Blood’) als de Canadese premier die perfect bij Theron haar personage zou passen en ondanks zijn pijnlijke lach mijn hart deed smelten. Acteertalent genoeg, maar net zoals de romantiek voelt de humor vaak ietsje te gekunsteld (leuk woord toch) aan. Je zou denken dat rauwere humor alles iets realistischer zou maken, maar net zoals de vrijheid van vloeken geeft het de film enkel een grovere toon. Maar uiteindelijk zijn het Charlize Theron en Seth Rogen die ervoor zorgen dat deze film de vele afschuwelijke romantische komedies overstijgt en er zowaar voor zorgen dat ik me de volledige 2 uren toch niet verveelde, een paar keer goed gelachen heb en ja, ik heb zelfs een traantje gelaten. Voor de liefhebbers (ik weet dat er genoeg zijn) een dikke aanrader, voor de matig geïnteresseerden (zoals mezelf) toch wel eens de moeite waard om te bekijken.

Mijn score : 7,5/10

Recente Posts