Climax, Clanker Man en Alex De La Iglesia zijn de grote winnaars van dit jaar. Het Sitges – International Fantastic Film Festival van Catalonië is de gastheer voor de Méliès d’Or Award van dit jaar. Climax van de Argentijnse regisseur Gaspard Noé gaat dit jaar met de Award lopen. Clanker Man van Ben Steiner, krijgt de Méliès d’Or Award voor beste kortfilm. Alex De La Iglesia krijgt de Méliès d’Or Lifetime Achievement Award voor een carrière vol fantastische films.

De Méliès d’Or en Méliès d’Argent Awards, worden elk jaar opnieuw uitgereikt aan de beste Europese genre films en kortfilms. Deze Awards bevestigen kwaliteit, creativiteit en zorgen op die manier voor een unieke en uitstekende zichtbaarheid van de films en hun regisseurs. De winnende films werden op vele andere festivals vertoond alsook op niet Europese festivals die mee helpen om deze films een vertoningsplek te geven.

De Europese Federatie van de Fantastische Film Festivals is een netwerk van meer dan 24 festivals, van 18 verschillende landen met een totaal bezoekers aantal van meer dan 800.000 toeschouwers, dewelke er voor zorgt dat het niet alleen een vitaal maar ook cultureel en economische interessante speler is op het veld van de genre cinema.

Met een missie om Europese Fantastische Film te promoten binnen Europa maar ook in de rest van de wereld, maar ook om de zichtbaarheid en de bekendheid van de films te verbeteren zowel bij het grote publiek alsook bij de professionele spelers. De federatie vervult zijn missie d.m.v. het netwerk aan filmfestivals in Europa maar ook d.m.v. ondersteunende leden in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, maar ook door het uitreiken van de Awards voor de beste Europese genre films.

Recente Posts