Zaal 1


13u30: Xangadix Lives!
2017
Documentaire – 50 min.

Regisseur
Bram Roza
Yfke Van Berckelaer

Distributeur
House of Netherhorror

Cast
Harry Ammerlaan
Haig Balian
Theo Bierkens

Taal Nederlands/Engels
Ondertitels Geen
In 1992 zag in Nederland de film The Johnsons het levenslicht. Het was oorspronkelijk een Amerikaans project dat bedoeld was als zwarte komedie en dat via via tot in Nederland geraakte. Ook hier waren de problemen niet echt van de baan, want amper een paar weken voor het filmen van start zou gaan moesten ze de regisseur de bons geven omdat de samenwerking onhandelbaar was. Uiteindelijk werd het script voor een derde keer herschreven en werd een bevriend regisseur aangesteld die vooral bezig was met arthouse-drama’s en documentaires. De man had er totaal geen idee van dat hij dat hij begon aan een horrorproductie en ook in Nederland was het iets dat nog nooit gezien was. Budgetten die torenhoog waren voor de Nederlandse industrie, een scriptwriter die we vooral kennen als een literair wonder en een regisseur die arthouse-films maakte, bundelenden hun krachten om een film te maken die…flopte. Nu, The Johnsons was wellicht zijn tijd gewoon te ver vooruit. Inmiddels heeft de film de cultstatus verworven en, laat ons eerlijk zijn: het is totaal geen slechte film.

Bram Roza en Yfke Van Berckelaer halen met Xangadix Lives! de film niet alleen van onder het stof maar zoeken ook naar de ware geschiedenis achter de film, een verhaal dat soms aan het ongelooflijke grenst en dat ons meer inzicht geeft waarom deze film niet de blockbuster werd waar iedereen op hoopte. En ook nu blijkt de film weer vervloekt te zijn, want een vertoning van The Johnsons kan nog steeds niet geregeld worden

Koop nu uw tickets

 


15u30: The Tokoloshe
2018
Supernatural – 91 min.

Regisseur
Jerome Pikwane

Distributeur
Film Festival Doctor

Cast
Petronella Tshuma
Harriet Manamela
Dawid Minnaar

Taal Engels, Zulu
Ondertitels Engels
Busi, een jonge zwarte vrouw, zoekt het geluk in Johannesburg waar ze als schoonmaakster terecht kan in een ziekenhuis. Ze heeft het geld hard nodig om haar jongere zus te helpen. Busi heeft tal van zaken die ze nog moet verwerken. Wanneer haar corrupte baas dan ook nog eens opdringerig en moeilijk begint te doen heeft ze meer om handen dan ze aankan. Als ze op één van haar poetsbeurten in een verlaten afdeling van het ziekenhuis terechtkomt en daar een bezeten meisje leert kennen slaan haar stoppen helemaal door. Wil ze het kind redden van de ondergang dan zal ze toch eerst haar eigen demonen moeten bedwingen.

Zuid-Afrikaanse genrefilms zijn er niet zo talrijk, maar af en toe vind je er een die de moeite waard is om te vertonen. Niet alleen omdat deze gebaseerd is op een van de vele regionale legendes die leven bij de oude bevolking, maar vooral omdat ‘The Tokoloshe’ erin slaagt om deze oude legendes volledig te integreren in de hedendaagse maatschappij, waarbij bijgeloof duidelijk meer is dan een verhaaltje voor het slapengaan.

Koop nu uw tickets

 


17u30: Deadtectives
2018
Komedie/Horror – 90 min.

Regisseur
Tony West

Distributeur
Odin’s Eye Entertainment

Cast
Martha Higareda
Chris Geere
David Newma

Taal Engels
Ondertitels Geen
Reality-tv, we hebben het allemaal al eens gezien. Live verslaggeving met spoken, geesten en ondoden doen ons ook al niet meer opkijken en de grenzen moet ook hier verlegd worden, als de kijkcijfers niet verder mogen dalen. Daarom gaat het team van ‘Deadtectives’ op zoek naar een echt spookhuis. Een donker en verlaten huis ergens in Mexico lijkt op het eerste gezicht de oplossing maar eenmaal aangekomen blijkt dat het huis écht behekst is. Niet door één maar wel door een compleet leger aan geesten. Onnodig te zeggen dat onze gastheren er geen flauw idee van hebben hoe ze te werk moeten gaan en wat ze mogen verwachten. Met een methode van gissen en missen gaan ze het duel aan met de geesten in de hoop het huis heelhuids te kunnen verlaten.

‘Deadtectives’ is het geesteskind van regisseur Tony West, die hiermee zijn eerste langspeler presenteert. Het is een combinatie van avontuur-, komedie- en genre-elementen die vooral de bedoeling hebben om de lachspieren te laten werken. En terwijl we met z’n allen weten dat horrorkomedies best ingewikkeld zijn, slaagt hij er met deze toch in om het onderste uit de kan te halen.

Koop nu uw tickets

 


20u00: Number 37
2018
Horror/Thriller – 100 min.

Regisseur
Nosipho Dumisa

Distributeur
Reel Suspects

Cast
Irshaad Ally
Ephram Gordon
Amrain Ismail-Essop

Taal Afrikaans
Ondertitels Engels

Randall Hendricks is een kleine crimineel die sinds kort verlamd is en zijn leven moet doorbrengen in een rolstoel. Om de tijd te doden krijgt hij van zijn vriendin Pam een verrekijker waarmee hij het leven buiten kan bekijken. Al vlug begint Randall naar de overburen te gluren in de hoop een pikant spel of fascinerend tafereel te ontdekken. Dit uiteraard allemaal om zijn lange dag een beetje te kruiden. Maar als hij plots getuige is van een moord door de topcrimineel Lawyer, beseft hij al vlug dat hij hiermee een flinke duit kan oprapen via een uitgekiende chantage. Warren, zijn vriend die stapelgek is op Pam, kan hij gebruiken in deze gevaarlijke actie en ook Pam zal haar ding mogen doen. Helaas voor Hendricks blijkt de vermoorde man een corrupte politieagent te zijn en zo krijgt alles een vervelend kantje.

‘Number 37’ is het debuut van de Zuid-Afrikaanse regisseur Nosipho Dumisat en gebaseerd op de gelijknamige kortfilm uit 2014. De film is een degelijk uit de kluiten gewassen thriller met de nodige horrormomenten, die ervoor zorgen dat deze prent zonder problemen zijn mannetje kan staan op een genrefestival als het onze. ‘Number 37’ is niet alleen één van de Young Blood-kandidaten maar ook onderdeel van ons Zuid-Afrikaans luik.

Koop nu uw tickets

 


22u15: Cam
2018
Horror/Thriller – 94 min.

Regisseur
Daniel Goldhaber

Distributeur
Gunpowder & Sky

Cast
Madeline Brewer
Melora Walters
Patch Darragh

Taal Engels
Ondertitels Geen
Identity theft, het was één van de nieuwe soorten criminaliteiten die de kop opstaken bij het grote publiek toen het internet zijn intrede deed. Nu Facebook en Instagram ons dagelijkse leven beheersen, wordt ook de kleine man in de maatschappij geconfronteerd met dit gegeven. Alice is een hardwerkende jongedame met een eigen zaak. ‘s Avonds werkt ze als camgirl Lola op een site en scoort daar nogal hoge ogen met haar sexy en uitdagende vertoningen. Deze gaan soms heel ver tot op het punt waarop ze aanbiedt om zelfmoord te plegen terwijl iedereen toekijkt. Maar hoe meer ze tot de top van het gebeuren behoort, hoe moeilijker het wordt om origineel te blijven en iedereen steeds opnieuw te bekoren. Als er dan iemand plots in slaagt om haar succes over te nemen en onder haar naam de sessies verder zet, kan ze niet anders dan hulp te gaan zoeken bij haar klanten. Dat dit niet de beste zet is mag al vlug duidelijk wezen, zeker als je weet wie de dievegge is.

‘Cam’ is een sterke, erotisch getinte thriller met horrorkantjes die door het brede publiek zeker gesmaakt zal worden. Madeline Brewer (Braid, Grimm, Orange is the New Black) in de rol van Alice/Lola zet zoals steeds haar beste beentje voor.

Koop nu uw tickets

Zaal 2


13u30: Kortfilmblok #3


  • Deadestiny (Quentin Porte, Jean-Baptiste Beltra – France – Musical/Fantasy – 00:18 :30)
  • Mascarpone (Jonas Riemer – Germany – Gangster/Action/Comedy – 00:14:00)
  • Sylphvania Grove (Rebekah Fieschi – United States – Fantasy/Adventure – 00:18:40)
  • Shadow of the Bride (Alessandra Pescetta – Italy – Experimental – 00:11:15)
  • Who’s There? (Mike Pecci – United States – Sci-Fi, Horror – 00:10:00)

Gratis toegang!

 


15u30: Kortfilmblok #4


  • Rape Card (M. Sims-Fewer – United Kingdom – Drama/Fantasy/Thriller – 00:15:00)
  • Sepsis (L. Claessens, P.-M. Chevigné – Belgium – Drama/Horror – 00:30:00)
  • BEC (Tony Morales – Spain – Horror – 00:12:17)
  • Limbo (Daniel Viqueira – Spain – Horror/Drama – 00:14:00)
  • Vonnis (Walt Bladt – Belgium – Drama/Mystery/Horror – 00:08:35)

Gratis toegang!

 


17u30: Isabelle
2019
Thriller – 80 min.

Regisseur
Robert Heydon

Distributeur
Ecstasy Film Inc.

Cast
Amanda Crew
Adam Brody
Zoë Belkin

Taal Engels
Ondertitels Geen
Niets mooier dan een jong koppel dat een gezin wil starten maar daar komen uiteraard ook de spannende en intense momenten bij. Als die nog eens gepaard gaan met een verhuis dan is het ook niet verwonderlijk dat de stress toeneemt. Of is er toch iets mis met de buurt? Paranoia en waanzin staan hand in hand om de hoek te wachten of zit er toch een duivelse entiteit op hun leven te azen.

Isabelle van Robert Heydon doet je zonder twijfel denken aan Rosemary’s Baby en dat mag ook, want de sfeer en toon die deze film aanhaalt is duidelijk dezelfde, maar zeggen dat het eindresultaat een klakkeloze kopie is, is de waarheid geweld aan doen.

Koop nu uw tickets

 


20u00: Lost in Apocalypse
2018
Horror – 90 min.

Regisseur
Sky Wang

Distributeur
Tencent Pictures

Cast
Martin Yang
Mingyi Yang
E’Naan Zhang

Taal Chinees
Ondertitels Engels
Iedereen heeft zijn plaats in de maatschappij. Op sommigen kijken we neer, naar anderen kijken we op maar iedereen heeft een doel in zijn leven. Zowel de bekende journalist, de rijke zakenvrouw als de hippe yuppie of chauffeur van de zakenman, elk van zich weet zijn plaats te veroveren in onze wriemelende gemeenschap. Maar als de wereld geconfronteerd wordt met een zombie-apocalyps dan moet iedereen samenwerken om de wreedheden te weerstaan. Hoog in een luxe hotel zit een groep dergelijke mensen te vergaderen als de apocalyps uitbreekt. Hun redding is te vluchten naar een nabij gelegen legerbasis, maar met elke een andere sociale achtergrond blijkt dit opstakel nog gevaarlijker dan de zombies.

Sky Wang is amper afgestudeerd maar toch zet hij hier een sterke film neer
die door middel van een zombieverhaal de sociale klassen en ongelijkheden in China aan de kaak stelt. De apocalyps en de actiescènes vormen zijn voertuig, maar Wang doet er veel meer mee dan de doorsnee filmmaker. Lost in the Apocalypse kan daarom gerust gezien worden als een actie-drama met een dikke laag maatschappijkritiek.

Koop nu uw tickets

Recente Posts