Zaal 1


10u: Selected Shorts


 • I Am the Doorway (Simon Pearce – United Kingdom – Horror/Sci-Fi/Thriller – 00:19:48)
 • Puzzle (Olivier Pairoux – Belgium – Sci-Fi – 00:20:00)
 • Besoin Dead (Aurélien Digard – France – Horror/Comedy – 00:17:42)
 • Mascarpone (Jonas Riemer – Germany – Gangster/Action/Comedy – 00:14:00)
 • Shadow of the Bride (Alessandra Pescetta – Italy – Experimental – 00:11:15)
 • Sepsis (L. Claessens, P.-M. Chevigné – Belgium – Drama/Horror – 00:30:00)
 • Vonnis (Walt Bladt – Belgium – Drama/Mystery/Horror – 00:08:35)
 • Atomic Ed (Nicolas Hugon – France – Action/Horror – 00:18:30)
 • Something in the Darkness (Fran Casanova – Spain – Horror/Thriller/Fantasy – 00:14:20)
 • The Hangman (Tim Sagl – The Netherlands – Horror – 00:06:55)

Gratis toegang!

 


13u30: Beyond Blood
2018
Documentaire, 93 min.

Regisseur
Masato Kobayashi

Distributeur
King Records

Cast
Alexandre Aja
Xavier Gens
Pascal Laugier

Taal Frans, Engels, Japans
Ondertitels Engels
Kort na de eeuwwisseling stond een nieuwe generatie filmmakers klaar om Frankrijk te veroveren. Ze zouden een einde maken aan de platvloerse komedies van Bourvil en De Funès of de niemendalletjes van Roger Vadim waar de Fransen zo graag mee pochten. Ze zouden een nieuw genre laten ontstaan met schokgolven tot in Japan.

Films als ‘Martyrs’, ‘A L’interieur’, ‘Frontièr(e)s’ en ‘Haute Tension’ waren de trendsetters en de basis voor ‘French Extreme Cinema’ of soms ook wel ‘The New Wave of French Horror’.

Er werd niet langer onder stoelen of banken gestoken dat ook Frankrijk een naziverleden had. Brutaal geweld door vrouwen was plots geen probleem meer en ook geweren (wat je niet of zelden ziet in Amerikaanse horror van voor 2010) doen hun intrede.

Koop nu uw tickets

 


15u30: Luz
2018
Horror/Mysterie – 70 min.

Regisseur
Tilman Singer

Distributeur
Yellow Veil Pictures

Cast
Johannes Benecke
Jan Bluthardt
Julia Riedler

Taal Duits
Ondertitels Engels
Luz (Luana Velis) strompelt een overbelicht politiekantoor binnen, gevolgd door een entiteit die haar niet zozeer wil bezitten maar vooral heel erg verliefd is op haar. Terwijl het onduidelijk is of de scènes die volgen ervoor of erna komen, gaan we stap voor stap van bizar naar ongelooflijk en zelfs tot totale verbijstering. Verwacht geen voor de hand liggend verhaal of een duidelijk omlijnd kader. Als je het experimentele dat deze film herbergt kan bewonderen zit je hier op de juiste plaats. ‘Luz’ brengt eerder sfeer dan verhaal, maar altijd met de juiste verwondering.

De Duitse regisseur Tillman Singer brengt met zijn afstudeerproject een art-house film die er in slaagt om sporen van bezetenheid en de gonzo-sfeer van ‘Naked Lunch’ te combineren in een unieke filmische ervaring. Dat je er even de aandacht moet bijhouden, mag al vlug duidelijk wezen maar met z’n 70 minuten speeltijd zal dat geen probleem vormen.

Koop nu uw tickets

 


17u30: The Man with the Magic Box
2017
Sci-Fi/Romantiek – 103 min.

Regisseur
Bodo Kox

Distributeur
Reel Suspects

Cast
Olga Boladz
Piotr Polak
Sebastian Stankiewicz

Taal Pools
Ondertitels Engels
Een man wordt wakker in het jaar 2030 zonder zich iets van zijn verleden te herinneren. Hij krijgt een baan aangeboden in het poetsteam van een groot bedrijf, waar hij valt voor de charmes van de beeldschone office manager Goria. Ze mogen dan compleet tegenovergesteld zijn, toch valt Goria ook als een blok voor de aan geheugenverlies lijdende Adam. Maar hun geluk is van korte duur, want zijn verleden steekt de kop op. Als hij een oude radio vindt met muziek uit de jaren 2030 voelt Adam instinctmatig aan dat hij in deze dystopische toekomst niet op zijn plaats is.

‘The Man with the Magic Box’, geregisseerd door Bodo Kox, is de opvolger van het al even magische ‘The Girl from the Wardrobe’. Dankzij de prachtige cinematografie van Dominik Danilczyk krijgt deze Poolse sciencefictionfilm de allures van retro-futuristische pareltjes als ‘Blade Runner’ en ‘Brazil’.

Koop nu uw tickets

 


20u00: Anna and the Apocalyps
2017
Komedie/Horror – 92 min.<

strong>Regisseur
John McPhail

Distributeur
Splendid Film

Cast
Ella Hunt
Malcolm Cumming
Sarah Swire

Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Als een zombie-apocalyps het doordeweekse plaatsje Little Heaven in rep en roer zet, zien Anna en haar vrienden met lede ogen toe hoe hun gekende omgeving verwoest wordt. En dat net met kerst, een periode waar iedereen de mond vol heeft van vrede en geluk. Maar niet voor Anna en haar vrienden dus. Om zich te handhaven tijdens deze apocalyps moeten ze zich al zingend een weg slaan doorheen de zombies. Terwijl de hoofden rollen en het bloed van het scherm spat, blijft Anna keihard en met een gelukzalige glimlach al zingend genieten van het leven.

Musicals zijn zeldzaam op Razor Reel, maar niet ongezien. Na The Ghastly love of Johnny X is het nu de beurt aan Anna and the Apocalypse. De film zit vol leuke eigthies en synthwave muziek dat je haast zou vergeten dat we niet alleen de zombies moeten verslaan maar dat we ook enkel en alleen op onszelf kunnen vertrouwen. Een feel good movie van de bovenste plank en van de hand van John McPhail, die hiermee zijn tweede langspeler aflevert. In de hoofdrol zien we Ella Hunt als Anna, een relatieve nieuwkomer in de filmwereld maar zeker geen groentje, want ze heeft er al aardig wat tv-werk opzitten.

Koop nu uw tickets

 


22u15: A Young Man with High Potential
2018
Drama/Thriller – 85 min.

Regisseur
Linus de Paoli

Distributeur
Raven Banner Entertainment

Cast
Adam Ild Rohweder
Paulina Galazka
Pit Bukowski

Taal Engels
Ondertitels Geen
Informaticastudent Piet (Adam Ild Rohweder) is een briljant persoon.
Zoals dikwijls compenseert hij dat door een totaal gebrek aan sociale vaardigheden. Hij komt amper buiten en bestelt praktisch alles online, ook zijn eten. Als hij plotsklaps een groepswerk moet maken met de bloedmooie Klara (Paulina Galazka) waar hij stiekem een oogje op heeft, doet hij er eerst alles aan om het te weigeren. Klara kan echter zijn vertrouwen winnen en bovenal blijken ze ook goed met elkaar op te schieten. Maar de gevoelens van Piet voor Klara zijn van een heel andere aard dan deze van Klara voor Piet. Stuntelig als hij is, probeert hij Klara te kussen, wat uiteindelijk op een totale afwijzing uitdraait. Volledig neergeslagen hierdoor stort Piet zich op de medicamenten om de nacht door te komen. Wanneer Klara beseft hoe erg het gesteld is met hem, vindt ze hem totaal gedesoriënteerd en nog steeds onder de invloed van de medicatie terug in zijn appertement. Maar zodra Piet weer bij positieven komt speelt er maar één gedacht door zijn hoofd, eentje waarvan Klara zeker niet gelukkig zal worden.

Koop nu uw tickets

 


00u30: Murder in the Woods
2017
Horror – 88 min.

Regisseur
Luis Iga

Distributeur
Luis Iga

Cast
Danny Trejo
José Julián
Jeanette Samano

Taal Engels
Ondertitels Geen
Wanneer enkele vrienden beslissen om er een weekend op uit te trekken, belanden ze in een typische chalet in de bossen. Gewapend met niet zo’n fijne humor, een koffer vol drank en met vooral veel zin in een weekendje ongeremd plezier zetten ze hun eerste avond in. Maar helaas voor deze tieners is iets vreselijk mis met het huis en zijn ze al vlug de speelbal van een genadeloze killer.

Murder in the Woods mag dan een beetje leentje buur spelen bij de grote voorbeelden, deze slasher doet perfect wat je van een slasher moet verwachten, zonder daarmee afbreuk te doen aan het genre. Een perfect voorbeeld hoe een kleine productie groot kan zijn.

Koop nu uw tickets


Zaal 2


13u30: Kortfilmblok #1


 

 • The World Over (Heath C. Michaels – United States – Thriller/Horror – 00:17:00)
 • I Am the Doorway (Simon Pearce – United Kingdom – Horror/Sci-Fi/Thriller – 00:19:48)
 • Puzzle (Olivier Pairoux – Belgium – Sci-Fi – 00:20:00)
 • Beyond Money (Kike Maíllo – Spain – Sci-Fi – 00:17:56)
 • Caronte (Luis Tinoco Pineda – Spain – Sci-Fi – 00:15:00)

Gratis toegang!

 


15u30: Haute Tension
2003
Horror, 91 min.

Regisseur
Alexandre Aja

Distributeur
Bevrijdingsfilms

Cast
Cécile de France
Maïwenn
Philippe Nahon

Taal Frans
Ondertitels Nederlands
Alexia brengt samen met (haar) vriendin Marie een paar dagen door op een boerderij bij haar familie. Helaas zijn ze nog maar aangekomen of ze worden overvallen door een sadistische moordenaar die gans de familie van Alexia uitmoordt. Marie kan zich verstoppen maar haar vriendin Alexia heeft minder geluk en wordt ontvoerd door deze sadist. Marie besluit om het heft in eigen handen te nemen en niet alleen Alexia te helpen maar ook de moordenaar te ontmaskeren.

Dankzij de brutaliteiten en het feit dat ook de dames er stevig aan meedoen, werd deze film overal met een zeker ongeloof onthaald. Alexandre Aja zou later nog grote dingen gaan doen zoals de remake van ‘The Hills Have Eyes’ en de campy horror comedy ‘Piranha 3D’.

Koop nu uw tickets

 


17u30: Martyrs
2008
Horror, 99 min.

Regisseur
Pascal Laugier

Distributeur
Bevrijdingsfilms

Cast
Morjana Alaoui
Mylène Jampanoï
Catherine Bégin

Taal Frans
Ondertitels Nederlands
Kindermishandeling leidt zondermeer altijd tot trauma’s. Trauma’s die elk op zich op een andere manier verwerkt. Voor sommigen wordt het allemaal teveel en kunnen ze het leven niet meer aan, anderen worden er op één of andere manier sterker van. Zo ook onze heldin die samen met haar vriendin op zoek is naar de mensen die haar als kind ontvoerden en misbruikten. Hun doel: wraak, want daar draait het tenslotte om. Wraak voor het onrecht dat hen aangedaan is.Martyrs was de tweede film van Pascal Laugier en het was meteen raak. De film werd voorzien van een Amerikaanse remake en de weg naar de erkenning lag open voor hem. Ondanks de mooie vooruitzichten duurde het toch nog tot dit jaar vooraleer we met Ghostland een waardige opvolger mochten bekijken.

Koop nu uw tickets

 


20u00: Frontière(s)
2007
Horror – 108 min.

Regisseur
Xavier Gens

Distributeur
Bevrijdingsfilms

Cast
Karina Testa
Aurélien Wiik
Patrick Ligardes

Taal Frans
Ondertitels Nederlands
Omdat extreemrechts zonder twijfel de meerderheid zal behalen bij de verkiezingen, vlucht een groepje moslimjongeren Frankrijk uit. Ze willen naar Amsterdam met een tas vol geld dat ze bij een bankoverval hebben buitgemaakt. Ze stoppen bij een B&B nabij de Franse grens waar ze zeer gastvrij ontvangen worden door Gilberte en Klaudia. Al vlug slaat de sfeer volledig om. Gilberte en Klaudia zijn niet alleen sadistische kannibalen maar behoren ook tot een beruchte Nazifamilie die het niet zo hoog op heeft met al die vreemdelingen.Xavier Gens, die ooit nog te gast was op Razor Reel, zette in 2007 zijn carrière op de sporen met deze zeer gewelddadige film, een visitekaartje om ‘u’ tegen te zeggen.

Koop nu uw tickets

Recente Posts