Zaal 1


17u30: I’ll Take Your Dead
2018
Horror/Thriller – 84 min.


Regisseur
Chad Archibald


Distributeur
Breakthrough Entertainment


Cast
Aidan Devine
Ava Preston
Jess Salgueiro


Taal Engels
Ondertitels Geen
Sommige jobs zijn simpel, misschien een beetje raar of bizar, maar gewoonweg simpel. Net zoals deze van William, die zijn geld verdient met het laten verdwijnen van lijken. Net zoals zo velen hun job niet 100% graag doen maar erin gesukkeld zijn, is dit ook voor William het geval. Zijn tienerdochter Gloria weet van niet beter en is het dan ook gewoon dat ruige gasten een lijk dumpen aan hun voordeur. Maar Gloria heeft iets met die lijken. Sommigen van hen ziet ze in haar dromen en ze is ervan overtuigd dat ze in groten getale in de kelder wonen. Wanneer er weer eens een lading lijken gedumpt wordt, blijkt dat er eentje niet zo dood is als verwacht. William die geen moordenaar is, weet met het meisje geen raad en houdt haar gevangen tot hij een mogelijke oplossing kan vinden voor zijn probleem. Helaas komen de moordenaars ook te weten dat er nog een overlevende is en keren ze terug naar William om hun werk af te maken, dit dik tegen de zin van Gloria.

Koop nu uw ticket

 


20u00: Mandy
2018
Horror – 121 min.


Regisseur
Panos Cosmatos


Distributeur
Universal Pictures


Cast
Nicolas Cage
Andrea Riseborough
Linus Roache


Taal Engels
Ondertitels Geen
1983. In de rimboe vinden we houthakker Red Miller (Nicolas Cage) terug. Hij leidt een teruggetrokken leven op een afgelegen plek in het woud samen met zijn geliefde Mandy. Mandy is een artieste maar ze houdt zich vooral bezig met het lezen van pulpverhaaltjes. Als Jeremiah, een gestoorde sekteleider zijn oog laat vallen op Mandy, lijkt hun vredig leventje voorbij. Samen met zijn kompanen ontvoert hij Mandy, een actie die uiteindelijk zal leiden tot haar dood. Miller is uiteraard een gebroken man. Gewapend met een kettingzaag beslist Miller om de strijd aan te gaan met de sekte. Dat hij daarbij een spoor van vernieling en verderf nalaat, raakt zijn koude kleren niet.

Nicolas Cage is duidelijk terug van weg geweest. Cage was de laatste jaren precies wat op de dool als we zijn palmares bekijken. Met Mandy bewijst hij alweer dat de acteur in hem er nog steeds staat als een rots. Andrea Riseborough die hier de rol van Mandy vertolkt kennen we nog van de film Nocturnal Animals en uiteraard ook van de reeks Oblivion.

Koop nu uw ticket!

 


22u15: The Ranger
2018
Horror – 77 min.


Regisseur
Jenn Wexler


Distributeur
Yellow Veil Pictures


Cast
Larry Fessenden
Chloe Levine
Jeremy Holm, Granit Lahu


Taal Engels
Ondertitels Geen
Een stelletje jonge punkers op de vlucht voor de politie denkt een veilig onderkomen gevonden te hebben in het midden van een natuurpark. Maar daar verschuilt zich net het grootste gevaar: een losgeslagen ranger (Jeremy Holm) die met zijn bijl de bomen spaart maar stevig op zijn medemens inhakt. Het recept voor een traditionele slasher met een geschifte slechterik en overtuigende final girl in de gedaante van Chloe Levine (uit o.a. onze Young Bloodlaureaat ‘The Transfiguration’).Regisseuse Jenn Wexler trapt het in een Green Room-sfeertje badende ‘The Ranger’ af in een hoog tempo en houdt de vaart er 77 minuten lang in. Ogen en oren krijgen geen seconde rust in deze brok entertainment. Zet dit bloedstollende kat-en-muisspelletje alvast in jouw agenda!

Koop nu uw ticket

 


00u30: One Cut of the Dead
2017
Komedie/Horror – 96 min.


Regisseur
Shin’ichirô Ueda


Distributeur
Nikkatsu


Cast
Yuzuki Akiyama
Takuya Fujimura
Ayana Gôda


Taal Japans
Ondertitels Engels
Een filmcrew die voor een tv-show een zombiefilm in één take wil opnemen wordt plotselings geconfronteerd met een echte zombieplaag. Te midden van hun opnames worden ze verplicht om alles over een andere boeg te gooien. Waar ze eerst nog wat improviseren, moeten ze later gewoon de opnames stilleggen. Deel twee van de film neemt ons mee naar de periode voor de opnames startten en krijgen we daarin een blik achter de schermen van deze surrealistische film.

Met series zoals ‘The Walking Dead’ en ‘I-zombie’ is het moeilijk om binnen het zombiegenre nog uniek uit de hoek te komen, maar deze Japanse film slaagt daar echter wonderwel in. Ze nemen zichzelf niet echt au sérieux en maken ook gretig gebruik van zaken als reality-tv. De combinatie van dergelijke genres zorgt niet alleen voor de nodige hilariteit maar het geeft je ook een beetje inzicht hoe het er aan toe gaat op een B-movieset. ‘One Cut of the Dead’ is een goed uit de kluiten gewassen komedie die pas tot z’n recht komt als je de eerste 37 minuten er de aandacht bij houdt. Daarna gaan de remmen los en is het genieten tot het einde van de film.

Koop nu uw ticket

Recente Posts