Zaal 1


13u30: Fly Rocket Fly
2018
Documentaire – 91 min.

Regisseur
Oliver Schwehm


Distributeur
Novak Prod


Taal Engels
Ondertitels Geen
Begin jaren zeventig. The Race to Space is in volle gang en ook in Europa kriebelt het. OTRAG had als doel opgesteld raketten te maken voor commerciële doeleinden, maar dit bedrijf uit Duitsland zal u wellicht onbekend zijn. Het was dan ook het eerste en vermoedelijk enige Duitse privébedrijf dat zich op deze markt inzette. Daarnaast wilden ze dat alles zo goedkoop mogelijk doen, wat hen zowaar de Aldi onder de ruimtevaartpioniers maakte. Hun plannen waren echter groots en ze konden alles zeer goed uitleggen: soms heb je niet meer dan dat nodig om ergens te geraken. Ze haalden niet alleen pakken geld binnen, maar hadden ook een ex-nazi als voorzitter en slaagden er zelfs in een contract af te sluiten met Mobutu om zijn Congolees ruimtevaartprogramma mee te helpen ontwikkelen. Surrealistisch is het alvast, maar geloof ons: het grenst aan hilariteit.

Fly Rocket Fly is het buitenbeentje van dit jaar op het festival. Als docu legt het vooral de ongekende feiten bloot van de geschiedenis van OTRAG maar dit gebeurt op een zeer leuke manier en is steeds voorzien van een ongelooflijk schitterende score. Voor de liefhebbers van Krautrock is dit een must see.

Koop nu uw ticket

 


15u30: What Keeps You Alive
2018
Horror/Thriller – 98 min.


Regisseur
Colin Minihan


Distributeur
Premiere TV


Cast
Hannah Emily Anderson
Brittany Allen
Martha MacIsaac


Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Het lesbische koppel Jackie (Hannah Emily Anderson) en Jules (Brittany Allen) gaat hun eerste huwelijksverjaardag vieren in een afgelegen hut aan de rand van een hemelsblauw meertje in een verder bosrijke omgeving. Klinkt als een heerlijk uitje, maar genreliefhebbers weten wel beter. Ze zetten zich best schrap voor een slimme en strakke thriller die een aantal klassieke horrorelementen oppoetst en bekijkt met een eigentijdse blik.

Geleidelijk aan leert Jules een andere kant van haar vriendin kennen. Het begint met onschuldige feitjes over haar jeugd en het ontdekken van Jackie’s verbazend accurate jachtinstinct, maar ontspoort richting een brutaal spelletje vol verraad. Door de barsten in hun relatie komen innerlijke demonen naar boven in dit sterk geacteerde en onverwachte wendingen nemende ‘What Keeps You Alive’.

Koop nu uw ticket

What Keeps You Alive Trailer from Premiere TV Distribution on Vimeo.

 

 


17u30: The Dark
2018
Horror – 95 min.


Regisseur
Justin P. Lange


Distributeur
MPI


Cast
Nadia Alexander
Toby Nichols
Karl Marcovics


Taal Engels
Ondertitels Geen
Een moordzuchtig en kannibalistisch tienermeisje verschuilt zich in een verlaten huis diep in de wouden bij Devil’s Den. Elke toevallige passant is er aan voor de moeite en eindigt als een stevige vleesmaaltijd. Tot ze in de auto van een ontsnapte crimineel de gekidnapte en blinde Alex (Toby Nichols) ontdekt. Voor het eerst in lange tijd voelt Mina (Nadia Alexander) nog eens enige vorm van empathie. Ze neemt de jongen onder haar hoede en geleidelijk aan groeit er iets tussen beiden.

Regisseur en scenarist Justin P. Lange drukt het gaspedaal niet in, maar laat in ‘The Dark’ ruimte voor karakterontwikkeling. De transformaties van beide personages vormen het kloppende hart van dit donkere sprookje, maar ook liefhebbers van bloed en geweld komen aan hun trekken. Een film die we sterk aanbevelen aan fans van ‘Let The Right One In’ en die volgens ons aan het begin staat van een mooie festivalrun.

Koop nu uw ticket

 


20u00: Utøya 22. juli
2018
Drama/Thriller – 92 min.


Regisseur
Erik Poppe


Distributeur
September Film


Cast
Andrea Berntzen
Aleksander Holmen
Solveig Koløen Birkeland


Taal Noors
Ondertitels Nederlands
UTØYA, 22 juli 2011. Terwijl iedereen aan het genieten is van een deugddoende vakantie, zijn de jong links-progressieven aan het bivakkeren op het Noorse eilandje Utoya. Het kleine eilandje in een Noors meer werd in 1950 door de vakbonden geschonken naar de Arbeiderspartij. Het is zodoende een zeer gekende kampplaats waar linkse jongeren samenkomen om gelijkgestemden te ontmoeten. Terwijl Kaja, Oda, Magnus, Petter en nog een paar honderd anderen op het eiland vertoeven, horen ze het nieuws van een mogelijke aanslag in Oslo. Geschokt en verontwaardigd als ze zijn proberen ze het geheel een plaats te geven. Terwijl ze nog volop dit nieuws aan het verwerken zijn, horen ze plots schoten op het eiland. Vluchtend voor het gevaar van buitenaf verliest Kaja haar zus uit het oog en trekt ze met een kleine groep de bossen in. Maar de lokroep om haar zus te vinden, blijft ze aanhoren.

Utoya 22 Juli is niet het verhaal van Breivik of van de overlevenden van deze aanslag, maar is een verhaal gebaseerd op echte feiten. Feiten die vooral de kant van jongeren laten zien. Geen politieke boodschap van welke aard dan ook maar een film vol menselijke emoties waarbij de spanning te snijden is. Puik werk dus van regisseur Erik Poppe.

Koop nu uw ticket

Zaal 2


13u30: Kortfilmblok #5


  • Spoiler (Evgeny Kolyadintsev – Russia – Horror/Thriller – 00:05:24)
  • Nereids (Jordane Oudin – France – Fantasy/Thriller – 00:24:50)
  • Atomic Ed (Nicolas Hugon – France – Action/Horror – 00:18:30)
  • Something in the Darkness (Fran Casanova – Spain – Horror/Thriller/Fantasy – 00:14:20)
  • The Hangman (Tim Sagl – The Netherlands – Horror – 00:06:55)

Gratis toegang!

 


15u30: Frightfest : Beneath the Dark Hart of cinema
2018
Documentaire – ? min.


Regisseur
Chris Collier


Distributeur
FrightFest


Cast
Alan Jones
Paul McEvoy
Ian Rattray
Greg Day


Taal Engels
Ondertitels Geen
Frightfest is zondermeer het bekendste genrefestival aan onze kant van de
oceaan. Gesitueerd in het hart van London, tijdens de laatste week van
augustus, vindt dit vijfdaagse festival plaats. Een grote familie met heel veel
gekende en minder gekende filmmakers, producers, acteurs en actrices. En
uiteraard geweldig veel fans. Want hoe je het ook draait of keert, het zijn de
fans die een festival maken. En toch is Frightfest niet het festival waar je een echte festivalsfeer hebt zoals wij die willen kennen, het is ook niet het festival dat bol staat van cinefiele hoogstanden en het is al zeker niet de plaats waar je gaat om elkaar te ontmoeten in de foyer, want die is er niet eens.Toch is het een van de grootste en leukste evenementen op filmgebied waar je af en toe zelfs Vlamingen tussen de bezoekers terugvindt. Met filmtitels die jaren later nog een belletje doen rinkelen. Achter dit alles zit een kleine groep kernleden die het gezicht vormen van Frightfest en die aan de basis stonden van dit verhaal.Frightfest : Beneath The Dark Heart of Cinema is een sterke aanrader voor iedereen die het overwoog om al eens iets te organiseren. En een must see voor als je straks beslist om deel te gaan uitmaken van het Razor Reel team.

Koop nu uw tickets

 


17u30: Child’s Play
1998
Horror / Thriller – 87 min.


Regisseur
Tom Holland


Distributeur
Bevrijdingsfilms


Cast
Brad Dourif
Catherine Hicks
Chris Sarandon


Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Een min of meer vaste waarde op Razor Reel is Chucky , de pop die 30 jaar
na datum nog steeds moordend een weg baant door de filmindustrie mag
ook deze keer niet ontbreken. In 1988, was het nog gewoon Child’s Play en
hoewel Chucky een prominente rol speelde in de film zou het nog jaren duren vooraleer hij de titel van de franchise mocht toe-eigenen.Brad Douriff is Charles Lee Ray een serie-moordenaar die op de vlucht is voor de politie en net voordat hij neergeschoten wordt, kan hij zijn ongelooflijk donkere ziel laten overgaan in een speelgoedpop. Andy Barclay is het onfortuinlijke ventje dat Chucky als cadeau krijgt van zijn moeder. Wat eens een vredig thuis was, wordt door Chucky (zeg maar Charles Lee) omgetoverd tot een waar bloedbad.

Koop nu uw ticket

Recente Posts