De elfde editie van het RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL brengt van 25 t.e.m. 30 oktober 2018 de beste nationale en internationale genre films naar het fantastische Brugge! Op het programma de knotsgekke zombie komedie ONE CUT OF THE DEAD (Shin’ichirô Ueda), de punk rock slasher film THE RANGER (Jenn Wexler), de retro thriller SUMMER OF 84 (François Simard, Anouk Whissell), de science fiction survival film PROSPECT (Chris Caldwell, Zeek Earl) en zoveel meer!

Eind oktober zal het gezellige RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL terug de harten sneller doen slaan van vele genre filmliefhebbers! Gedurende 6 dagen trakteert RAZOR REEL de filmliefhebber op een mix van de beste nationale en internationale genre langspeelfilms, kortfilms, Q&A’s, masterclasses en side events. RAZOR REEL leidt de bezoeker graag rond doorheen het fantastische genre filmlandschap en maakt met veel enthousiasme een eerste reeks titels bekend.

Starten doen we met ONE CUT OF THE DEAD; een knotsgekke, originele Japanse zombie komedie, geregisseerd door Shin’ichirô Ueda die met zijn film bewijst dat het draaien van een low budget zombiefilm in één take moeilijker is dan je denkt. Zeker en vast wanneer een groot deel van de crew in echte, bloeddorstige zombies veranderen! Met ONE CUT OF THE DEAD trakteert RAZOR REEL je graag op een portie fun, bloeddorstige zombies en een hilarische kijk op het maken van een zombie film. ONE CUT OF THE DEAD wordt vaak genoemd als de beste zombie komedie sinds Edgar Wright’s SHAUN OF THE DEAD. Een must see voor iedereen dit zin heeft in een knotsgek filmavondje uit.

In de coming of age film PROSPECT gaan we samen met een vader en zijn dochter op een vreemde planeet op zoek naar het waardevolle Orlag, een bijproduct van een inheemse insectensoort en een kostbaar mineraal. De zoektocht verandert echter snel in een overlevingstocht wanneer deze verstoord wordt door enkele schurken en bandieten. PROSPECT zal de kijker ongetwijfeld verrassen met een adembenemende cinematografie en waanzinnige acteerprestaties door Tony Doupe en Callie Harlow.

De elfde editie van het RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL neemt je graag ook terug mee in de tijd want we gaan tijdens RAZOR REEL back to the eighties! De laatste jaren brengen heel wat recente genre films een hommage aan de hoogdagen van de genre film uit de jaren ’80. De punk rock slasherfilm THE RANGER is een genre topper die je nostalgisch terugneemt in de tijd. Deze film die geregisseerd werd door filmregisseuse Jenn Wexler vertelt het verhaal van enkele punk rock jongeren die het moeten opnemen tegen een angstaanjagende parkwachter met perverse plannen. Verwacht je aan een slasher film met perfect kills en een 80’s vibe!

Ook de retro thriller SUMMER OF 84, geregisseerd door François Simard en Anouk Whissell is een pure hommage aan de 80’s avonturenfilms zoals Rob Reiner’s STAND BY ME en de instant filmklassieker THE GOONIES (Richard Donner). In SUMMER OF 84 volgen we de 15-jarige Davey Armstrong die denkt dat zijn buurman, die politieman is, een seriemoordenaar is. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de waarheid. Een avontuur die echter steeds gevaarlijker wordt. SUMMER OF 84 ademt pure 80’s nostalgie uit en kan beslist beschouwd worden als het nare broertje van de hitserie STRANGER THINGS.

Omdat 80’s genre films terug hotter dan hot zijn, programmeert RAZOR REEL naast de recente genre films met een 80’s vibe ook enkele 80’s retro klassiekers op het grote scherm! Een absolute topper die RAZOR REEL nu al bekend maakt is de fantasy/horrorfilm THE GREMLINS (Joe Dante) die toevallig ook uitkwam in de SUMMER OF 84. Ben jij klaar voor de schattige Gizmo op het grote scherm?
Naast de retro-programmatie programmeert RAZOR REEL ook een masterclass rond 80’s genre films! Een must visit voor elke filmliefhebber die zijn kennis wil bijschaven over de 80’s genre klassiekers of maar niet genoeg krijg van de revival of the eighties!

Uiteraard zal RAZOR REEL nog tal van andere blikvangers programmeren die momenteel hoge ogen scoren in het festivalcircuit. Enkele films die ongetwijfeld voor een fantastisch feest zullen zorgen, zijn de horrorfilm PLEDGE (Daniel Robbins) die een angstaanjagende kijk brengt op een studenten ontgroening in een exclusieve en zeer geheimzinnige genootschap; het bejubelde zombie drama THE DARK (Justin P. Lange) waarin een zombiemeisje vriendschap sluit met een blinde jongen; en de psychologische thriller WHAT KEEPS YOU ALIVE (Colin Minihan), een beklijvende en hondsbrutale film die de kijker beslist op het puntje van zijn stoel zal houden.

Voor elke filmliefhebber die wil genieten van de beste genre films op het grote scherm in een unieke festivalsfeer, is het RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL the place to be, van 25 t.e.m. 30 oktober 2018 in het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Brugge!

Meer info:

Website: www.rrfff.be
Facebook: www.facebook.com/rrfff

Recente Posts