the jurassic dead

Z-Rex, de zombiedinosaurus! Dat klinkt ongelooflijk cool, tot je beseft dat er toch amper weinig verschil is tussen een T-Rex die met vlijmscherpe tanden zijn prooi in stuken scheurt en een Z-Rex die, wel, hetzelfde doet maar met…. gloeiend groene ogen. De titel ‘The Jurassic Dead’ komt allicht van het promotieteam, die deze film aanprijst als ‘Jurassic Park meets The Walking Dead’. Een flagrante leugen. In de 75 minuten die deze film duurt zit er meer actie dan in een volledig seizoen van ‘The Walking Dead’. De productiewaarden daarentegen liggen misschien toch wel ietsje heel veel lager. Maar ik denk niet dat iemand die deze film gaat bekijken iets anders gaat verwachten. En mocht u een semi-wijze raad willen, bekijk deze film met één of meerdere vrienden of onder invloed van wat u maar verkiest. Of nog beter, beide! Als u dit ,net als ik, nuchter en alleen bekijkt zal u ook wel gniffelen vanwege de afschuwelijke green-screens, waarvan eentje om de één of andere reden er perfect uitziet als Hogwarts/Zweinstein, voor de niet-kenners onder u, de school van Harry Potter. Enfin, geschifte geleerde die er eerder uitziet als een onderbroekenmodel sluit een verbond met een kwaadaardige organisatie, krijgt zijn ontslag bij Hogwarts, krijgt vlak daarna een ongeluk (je zou van minder kwaadaardig worden) en runt de rest van de film een geheime basis waar hij de Z-Rex (klinkt nog altijd beter dan Indominus Rex of Indoraptor) verborgen heeft. Een team van vijf ‘paracommando’s’ is op weg naar de basis om de kwaadaardige geleerde, die er na zijn ongeluk uitziet als de Darth Vader van den Aldi, een halt toe te roepen. Om de één of andere reden gaan vier ‘studenten’ precies dezelfde kant op. Zo geheim kan die basis nu toch ook weer niet zijn? Natuurlijk ‘vinden’ de twee groepen elkaar en, euhm, ze gaan samen de geleerde stoppen? Euh, zoiets dan toch. Wat volgt, en wat eigenlijk sowieso al heel de tijd bezig was, is een staaltje klungelig acteren, klungelige dialogen van een schrijver die veel te hard zijn best doet om bijdehand te zijn (niet dat ik daar ook maar iets over zou weten) en een Z-Rex die verdacht veel lijkt op mijn speelgoeddino’s. Van vroeger. Dat laatste had ik niet mogen vergeten te vermelden. Maar ach wat, hebt u ooit al een man die er exact uitziet als een levende Duke Nukem (onze alerte schrijver/regisseur had dit ook in de gaten) al eens op de vuist willen zien gaan met een zombiedinosaurus? Dan is dit de film voor u! Bekijk deze film vooral niet alleen! En, als dat een optie is, niet nuchter! U zal zich wel amuseren. En bereid u vooral voor op het komende vervolg, ‘Z-Rex : Dead War’!

Mijn score : 4/10

P.S. : Blijft zitten voor een mid-credit scène waar de bijdehande humor van onze schrijver/regisseur eindelijk werkt!

Recente Posts