verbintenis

Ik ga eerlijk zijn, toen een vriend vroeg of ik zijn kortfilm wou gaan reviewen brak mij even het koud zweet uit. Wat als ik er niets van ging vinden. Zou ik leugens moeten gaan typen en mijn integriteit als middelmatig reviewer in gevaar brengen? Gelukkig blijkt dat mijn zorgen ongegrond waren want de tweede kortfilm (ik heb, ondanks een paar pogingen, de eerste nog niet gezien) van Wesley Remory overtreft enigszins mijn verwachtingen door een griezelige sfeer op te roepen en me zelfs eens ferm te doen verschieten, iets wat de meeste langspeelfilms in het horrorgenre al lang niet meer lukt. Na een mooie intro met genoeg pagina’s met satanisch gedoe erop krijgen in we in een eerste, nogal donkere, shot een ouder echtpaar te zien dat nogal zwaarmoedig naar een foto van een jonge jongen kijkt. Al gauw kom je daarachter waarom ze er zo depressief bij zitten, je zou zelf wel eens van minder…. Het eerste wat er gebeurt slaagt erin gortig te zijn zonder emmers van bloed en stomende ingewanden te hebben en daarna komt mijn favoriete deel, erachter komen wat er achter die nogal griezelige deur in het vertrek zit. Tegen het einde van het filmpje betrapte ik me erop dat ik meer wilde. Had ik het geld, ze kregen van mij een productiebudget zonder dat ik bij één van hen zelfs maar seksuele avances zou maken. Een kortfilm gemaakt voor en door echte horrorfans en zeker het bekijken waard. En wie weet het begin van een glorieuze filmcarrière.

Mijn score : 10/10

Recente Posts