justice league poster

Ik moet toegeven dat ik weinig zin had om deze film te gaan zien. ‘Wonder Woman’ mocht dan een topper zijn geweest, maar ‘Batman v Superman’ ligt nog ietsje te vers in mijn geheugen. Het hielp ook niet dat Zach en Deborah Snyder halverwege de productie verlieten vanwege een zware persoonlijke tragedie en Joss Whedon de rest van de film heeft afgewerkt. Nu ben ik wel gigantisch grote fan van Whedon, maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij maakt fantastisch is (ik vind ‘Avengers : Age of Ultron’ op zijn zachtst getypt nogal een warboel) en de wissel van regisseur leek te bevestigen dat ‘Justice League’ ook weer een gigantische warboel ging worden. Maar gisteren besloot ik van het toch maar een kans te geven en ik was onverwacht aangenaam verrast. Het kan mij weinig schelen of het aan de wissel van regisseur ligt of dat Zach Snyder er al mee bezig was, maar de positieve vibe doet wonderen voor deze film. Hoewel de eerste vijf minuten van deze film een alarmbel in mijn hoofd deed afgaan met een stemmetje dat fluisterde : ‘Oh nee, daar gaan we weer.’ bleek de rest van de film gelukkig een veel luchtigere toon te hebben met bakken humor die eerlijk gezegd toch wel nodig waren. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Mijn grootste probleem met deze film is een slechterik die ik compleet oninteressant vind. Hoe indrukwekken Ciaràn Hindis zijn stem ook is, zo weinig indrukwekkend is Steppenwolf. Nu zijn slechterikken vaak een pijnpunt voor zowel DC als Marvelfilms maar Steppenwolf vond ik toch wel extra saai. En hoewel de CGI indrukwekkend is, heb ik toch een beetje het gevoel dat deze film er net ietsje teveel van insteekt. Ik had op bepaalde momenten eerder het gevoel dat ik naar een heel mooi uitgewerkte game zat te kijken. En als laatste mindere punt moet ik toch zeggen dat ze weer net iets te veel in één film willen proppen, alhoewel dat nog niet half zo erg is als met ‘Batman v Superman’. Tot zover de mindere punten. Wat voor mij dan wel weer ongelooflijk goed werkte is de Justice League zelf. In het begin loopt alles een beetje stroef maar tegen het einde van de film voelt dit toch aan als een team. Het helpt dat het allemaal goede acteurs in goede rollen zijn. Gal Gadot had al lang mijn hart veroverd als een fantastische Wonder Woman. Battfleck doet het weer goed in zijn hoogstwaarschijnlijk laatste keer in die rol als mottige brompot voor hij zal vervangen worden door Jake Gyllenhaal (Batjake? Gyllenman? Bathaal?). Jason Momoa is op dreef als lompe boer/stoere loner Aquaman die constant op Batman zijn kap zit. Het helpt ook dat hij de helft van de film in bloot bovenlijf spendeert. Al bij al ben ik best wel benieuwd naar de Aquaman film die binnenkort zal volgen. Ezra Miller slaagt erin om een leukere versie van de Flash neer te zetten dan zijn tegenhanger op het kleine scherm, deze Barry Allen is een veel geloofwaardigere nerd met slechte sociale vaardigheden en heel erg flauwe, maar plezante humor. Dan heb je nog Cyborg, een personage dat me eerlijk gezegd in nog geen enkele incarnatie heeft kunnen boeien, net niet te depressief neergezet door Ray Fisher (alhoewel het deze keer waarschijnlijk wel komt door Joss Whedon, die naar horen zeggen van Ray Fisher zelf, toch een aantal achtergrondscènes van Cyborg eruit liet). Zoals ik al typte begint de samenwerking dan misschien wat stroef in het begin van de film maar het duurt niet lang voor je ze echt ziet als een team. Ook de rest van terugkerende en nieuwe acteurs leveren een goede acteerprestatie. Tegen het einde van deze film ging ik met een goed gevoel naar buiten. Ondanks al de negatieve kritiek vind ik dat DC en Warner Brothers de laatste tijd toch wat meer de goede kant opgaan en hoewel ‘Justice League’ dan misschien geen topfilm is, voelt het wel als een goede opwarmer voor meer. Van mij mogen ze gerust deze koers blijven volgen. Nu te hopen dat ze dat ook nog gaan willen doen.

Mijn score : 7,5/10

Recente Posts