tg-logo

2017

Frankrijk, België

Animatie

01:18 (78 min.)

Regisseur: Arthur de Pins, Alexis Ducord

Distributeur: O’Brother

Cast: Emmanuel Curtil, Alain Choquet, Kelly Marot

Taal: Frans

Ondertitels: Nederlands

 

Het Halloweenthemapark Zombillenium is de enige plek op aarde waar echte weerwolven, vampieren, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende monsters werken en openlijk kunnen rondlopen zonder op te vallen en zich te verbergen. Hector, een mens, ontdekt echter dat de griezels échte monsters zijn en dreigt de ware identiteit van de werknemers aan de buitenwereld bekend te maken. De manager van Zombillenium ziet geen andere keuze dan Hector in een monster te veranderen en hem in te huren als werknemer in het themapark. Om zijn dochter te zien, moet Hector nu ontsnappen aan zijn collega-zombies en -weerwolven voor hij zelf de grootste attractie van het park wordt.

Deze Frans-Belgische animatiefilm die gebaseerd is op het gelijknamige stripverhaal, gecreëerd door Arthur De Pins en Alexis Ducord, kende zijn officiële première tijdens het Cannes Film Festival en werd ook geselecteerd voor de officiële competitie van het prestigieuze animatiefilmfestival te Annecy. Zombillenium heeft nu al een ijzersterke reputatie uitgebouwd en is dankzij de Belgische roots de perfecte opener voor de tiende editie van het Razor Reel Flanders Film Festival.

 

Halloween theme park Zombillenium is the only place on earth where all monsters can work and roam around freely without disguise. One day Hector, a human being, discovers the monsters are the real thing and wants to make this known to the world. When given no other choice, the director turns Hector into a monster following a freak accident. If Hector ever wants to see his daughter again, he has to escape the park before he becomes the main event.

Recente Posts