tg-logo

1973

USA

Horror

01:43 (103 min.)

Regisseur: George A. Romero

Distributeur: Bevrijdingsfilms

Cast: Lane Carroll, Will MacMillan, Harold Wayne Jones

Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

George Romero, recent overleden grootmeester van het zombie genre, bracht in 1973 de cultfilm The Crazies, 5 jaar na zijn influentiële Night of The Living Dead. Het plot is eenvoudig, maar de spanning is er niet minder om: een militair biowapen wordt per ongeluk gelost in een kleine Amerikaanse stad. Terwijl het leger alles op alles zet om hun blunder te verhullen verzetten de inwoners zich met alle macht tegen het militaire machtsvertoon.

The Crazies combineert actie, sociale commentaar met een donkere tint humor en een doordreven ambachtelijke manier van op locatie gefilmde cinema met de lokale inwoners als acteurs in deze cultprent. Aanvankelijk een flop in de box office, te wijten aan een beperkte release in de bioscopen, groeide de film door de jaren heen tot één van de groten in Romero’s oeuvre.

Horror Master George Romero, recently deceased, brought us in 1973 The Crazies: a military bioweapon is accidentally released in a small rural American town. The inhabitants, played by local people, take up the fight against the army desperately trying to cover up for this major disaster.

Recente Posts