tg-logo

1983

België

Horror, Misdaad, Komedie

01:02 (62 min.)

Regisseur: Luc Veldeman

Cast: Marita Praet, Peter Beaufays, Eric Feremans, Michel Follet

Taal: Nederlands

Een seriemoordenaar vermoordt in Antwerpen koelbloedig jonge vrouwen en wordt al snel “The Antwerp Killer” gedoopt. De politie zit het steeds groter wordend bloedspoor op de hielen maar krijgt ook te kampen met een vuurgevecht op de kaaien en een mislukte heroïnedeal die escaleert. De sociopaat blijft intussen door de mazen van het Antwerpse net glippen en de lijken blijven zich opstapelen.

In 1983 verraste de jonge 18-jarige Luc Veldeman de Vlaamse pers met zijn debuutfilm (tevens zijn enige). Controverse was troef: slecht acteerwerk en een desastreuze montage, maar ook een toen ongeziene giallo van eigen bodem. Veldeman creëerde met The Antwerp Killer een Belgische “slechte” cultfilm met een geweldige synths soundtrack die de film zelf ver oversteeg.

In 1983 a serial killer, “The Antwerp Killer”, leaves a trail of young dead women. The police desperately tries to catch the psychopath but has also to deal with a firefight in the harbour and a heroinedeal turned into a disaster. Prepare yourself for a cult Belgian giallo!

Recente Posts