tg-logo
1979

USA

Horror

01:43 (103 min.)

Regisseur: Tobe Hooper

Distributeur: Bevrijdingsfilms

Cast: David Soul, James Mason, Lance Kerwin

Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

Gebaseerd op de novel van Stephen King en geregisseerd door onze onlangs overleden horrorlegende Tobe Hooper (Poltergeist en The Texas Chainsaw Massacre) is Salem’s Lot een sterk staaltje klassieke vampierenfilm. David Soul, een populair romanschrijver, zoekt inspiratie in het beruchte “Marsten” huis in Jeruzalem’s Lot (in het kort Salem’s Lot). Op zoek naar de bron van zijn angsten uit vroege kinderjaren ontdekt hij dat de nieuwe eigenaar van het huis, Kurt Barlow, zich zelden in het openbaar laat zien. Verder onderzoek van het mysterieuze huis onthult naast een verborgen doodskist een eeuwenoude vampierengeest. Eenmaal de (on)doden zich alsmaar meer manifesteren is het aan David om het kleine stadje en haar inwoners van een groot onheil te redden.

Tobe Hooper, wiens The Texas Chain Saw Massacre (1974) door The Guardian nog één van de meest invloedrijke films ooit genoemd werd, voegt zijn naam aan het illustere lijstje overleden horrorlegendes als George Romero en Wes Craven. Razor Reel eert zijn oeuvre met een speciale screening van de klassieke jaren ’70 Salem’s Lot.

Based on a Stephen King novel and directed by recently deceased horror legend Tobe Hooper Salem’s Lot is a strong piece of atmospheric 70’s vampire horror. The small American town of Salem’s Lot is being taken over by vampires. David Soul, a popular novelist, tries to save the inhabitants of his childhood town from a great and undead danger.

Recente Posts