tg-logo

1960

USA

Horror, Mysterie, Thriller

01:49 (109 min.)

Regisseur: Alfred Hitchcock

Distributeur: Bevrijdingsfilms

Cast: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

 

Kantoorbediende Marion Crane steelt 40000 dollar van haar baas om te kunnen trouwen met haar vriend Sam Loomis. Na de diefstal vlucht ze naar het huis van haar geliefde. Onderweg dwingt een hevige storm haar om noodgedwongen te overnachten in een afgelegen en bouwvallig motel uitgebaat door de mysterieuze en zonderlinge eigenaar Norman Bates die een obsessie heeft voor zijn moeder. Die avond wordt Marion, terwijl ze een douche neemt, brutaal vermoord door een vrouwenfiguur. Een privédetective en Marions zus gaan op onderzoek naar de vermiste Marion. Horror en spanning bereiken langzamerhand een hoogtepunt in dit meesterwerk.

Psycho is de wereldberoemde horrorklassieker van suspensegrootmeester Alfred Hitchcock waarin de bloedstollende douchescène één van de ijzingwekkendste scènes uit de filmgeschiedenis is. Bekijk zeker ook de documentaire 78/52 waarin de legendarische douchescène uit deze klassieker tot op het bot ontleed wordt.

Clerk Marion Crane robs her boss for 40.000 dollar to enable her marriage to her friend Sam Loomis. Fleeing to the house of her lover after the theft, a heavy storm tears asunder her plans. She has to take shelter in a secluded, skuzzy motel. The estranged Norman Bates who is obsessed with his mother, is the owner of said motel. That night, while taking a shower, Marion gets brutally murdered by a female figure. A private detective and Marion’s sister conduct an investigation for the missing Marion. Horror and tension get ecstatic in this masterpiece.

Recente Posts