tg-logo

2017

Frankrijk

Drama

01:30 (90 min.)

Regisseur: Benjamin Diouris

Distributeur: Khatom Productions

Cast: Affif Ben Badra, Marie Colomb, Mickaël Etrillard

Taal: Frans

Ondertitels: Engels

 

Tien jaar nadat een epidemie de mens bijna volledig uitroeide, verblijft voormalig bokser Stanislas Merrick (Mickaël Etrillard) nog steeds op zijn eentje aan de rand van een meer. Twijfels over het al dan niet voortzetten van zijn leven in een hopeloze wereld lijken net de bovenhand te halen wanneer hij de jonge Esther (Marie Colomb) ontmoet. Net ontsnapt uit een opvangkamp voor overlevenden, biedt ze haar hulp aan en geeft ze weer betekenis aan Merricks bestaan.

Postapocalyptische films heb je in vele maten en gewichten, maar zelden zien ze er zo licht en helder uit als Merrick. Benjamin Diouris heeft een visueel indrukwekkend regiedebuut afgeleverd met prachtig camerawerk, knappe composities en oog voor de natuur. Inhoudelijk sluit de film nauw aan bij het algemeen geprezen videospel The Last of Us en ligt de nadruk vooral op het psychologische vlak en de karakterontwikkeling. Esthetische pracht en stof om over na te denken met een genrestempel erbovenop.

Ten years have passed since an epidemic wiped out most of humanity. Former boxer Stanislas Merrick (Mickäel Etrillard) resides solitary at the edge of a lake. In doubt whether he should continue living in this bleak world, the negativity seems to win. In comes young Esther (Marie Colomb), who recently escaped a shelter for survivors and offers her help to Merrick. Finally someone to give meaning to his life again.

Recente Posts