tg-logo

2017

USA

Drama

01:36 (96 min.)

Regisseur: Ryan Prows

Distributeur: AMP International

Cast: Nicki Micheaux, Ricardo Adam Zarate, Jon Oswald

Taal: Engels

Ondertitels: Geen

 

Het geheel van de film heeft een “Gonzo” set-up, het beeld is tevens ruw, heeft wat korrel en het verhaal is bruut. Dat is het minste wat we kunnen zeggen over Ryan Prows Lowlife. Een film die oorspronkelijk bestond uit een aantal segmenten voor een anthologyfilm, maar gaandeweg omgevormd werd tot een verhaal dat aanvoelt alsof een 10 uur durende tv-reeks in 90 minuten gepropt werd. Mocht je ergens onderweg de draad verliezen in de intersecties van de tijdlijnen in dit verhaal, hou dan vooral de kleurige hemden in het oog van Mark Burham (gekend van Quentin Dupieuxs Wrong en Wrong Cops) als Teddy Bear, zij bieden de uitweg waarnaar je op zoek was. Noteer ook dat de soundtrack gemaakt werd door Kreng, een jonge Vlaamse muzikant die al zijn sporen verdiende bij Abattoir Fermé.

Een Mexicaanse vechter die in adoratie leeft voor zijn overleden vader, een corrupte ordehandhaver die een illegaal bordeel bewaakt, een chirurg met een illegaal bedrijfje voor organen, een zwarte ex-crimineel die zijn blanke partner met een swastika op zijn gezicht getatoeëerd komt oppikken en een dame op leeftijd die haar tijd verdeelt tussen haar altijd dronken man en haar wroeging om haar dochter als adoptiekind op te geven. Dat zijn de vijf thema’s die aan de basis liggen van Lowlife en die doorheen de film een geheel vormen dat je van begin tot einde bezighoudt.

 

A Mexican fighter totally adores his deceased father, a corrupt law enforcer who has a hand in an illegal whorehouse, a surgeon who has a company specialized in illegal organ trafficking, a black ex-convict who picks up his white partner who has a swastika tattooed on his face and an elderly lady who spends her time with her drunk husband and the guilt to give her daughter up for adoption. Those are the 5 themes that lay out the base for Lowlife, as the story progresses, the five stories come together and are going to amaze you.

Recente Posts