tg-logo

2016

Hongarije

Actie, Avontuur, Drama

01:35 (95 min.)

Regisseur: Attila Gigor

Distributeur: Hungarian National Film Fund

Cast: Dorottya Udvaros, Zsolt László, Roland Tzafetás

Taal: Hongaars

Ondertitels: Engels

 

Vanachter in de poesta, de desolate Hongaarse woestijn, wordt de rust van de norse eigenaar van een aftands benzinestation en zijn andersvalide trawant grondig verstoord. Ze krijgen niet enkel de ruim dertig jaar eerder bij zijn moeder achtergelaten zoon van de uitbater op bezoek, maar net op hetzelfde moment vallen ook twee smokkelaars met hun minibusje in panne voor de deur. Hun koopwaar: een aantal fraai ogende en niet op hun mondje gevallen prostituees op weg naar Zwitserland. Geleidelijk bouwt de spanning onder de aanwezigen op en leidt dit naar een bloederige climax waar niet aan te ontkomen valt.

Regisseur Attila Gigor gooide in 2008 al hoge ogen met de misdaadkomedie A Nyomozó (The Investigator) en overtreft dat nu ruimschoots met Kút (Well). Een broeierige thriller doorspekt met donkere humor die vanaf het eerste moment de aandacht weet te grijpen en deze blijft vasthouden door een constant spel van verdenkingen en achterdocht. Grijp je kans om deze fijne mix van genres te aanschouwen, want zowel van Kút als filmmaker Gigor gaan we in de toekomst nog horen.

At the back of the Hungarian poesta, the peace and quiet of the grumpy owner of a gas station and his handicapped companion gets torn apart. Besides the owner’s son whom he abandoned 30 years ago, that drops by, they also get a visit from two smugglers whose van broke down at the door. Their merchandise, a bunch of beautiful prostitutes with sharp tonques on their way to Switzerland. The tension builds and leads to a bloody climax no one can escape.

Recente Posts