tg-logo

2017

Cambodja

Actie, Komedie

01:32 (92 min.)

Regisseur: Jimmy Henderson

Distributeur: KongChak Pictures

Cast: Celine Tran, Jean-Paul Ly, Tharoth Sam

Taal: Khmer, Engels, Frans

Ondertitels: Engels

 

Wat begon als een eenvoudige missie met een paar doordeweekse, maar goed getrainde agenten, gaat totaal de verkeerde richting uit wanneer de gevangenen van de Koh Kla Take gevangenis in opstand komen en hun terrein veroveren. Een klein team van agenten en bewakers raakt plots opgesloten te midden van twee rivaliserende gevangenisbendes en moet zich een weg naar buiten zien te werken, maar ook daar worden ze precies niet met open armen verwelkomd.

Wie zich nog The Raid 1 & 2 herinnert, weet meteen waar we met deze Thaise actiefilm aan toe zijn. Jailbreak is een explosie van kicks, punches en martial art moves die het geheel draaiende houden voor een goede 90 minuten. Voeg hier echter nog een portie onderhuidse humor aan toe in de stijl van de oude Batman series uit de jaren zestig en het plaatje is compleet. Regisseur van dienst is Jimmy Henderson die in 2015 ook al Hanuman wist in te blikken. Verder met Celine Tran (die we gewoonlijk aan de zijde van Sasha Grey zien) en Jean Paul Ly (stuntman in Now You See Me 2, Dr. Strange, Lucy).

A simple mission gone horribly wrong. Trained officers get confronted with a revolt of the prisoners of the Koh Kla Take prison. A small taskforce and guards are locked in amidst 2 rival prison gangs and have to fight their way out. Once out, they find they’re not welcome there either.

Recente Posts