tg-logo

2017

Turkije

Horror

01:22 (82 min.)

Regisseur: Can Evrenol

Distributeur: Mo Film

Cast: David Sakurai, Clémentine Poidatz, Ali Aksöz

Taal: Engels

Ondertitels: Geen

 

Het landschap ligt bedolven onder een wit sneeuwtapijt wanneer kleine Holly en haar zus op hun kamer dienen te blijven. Mama heeft immers bezoekers nu papa weg is, en dan is het verboden om naar beneden te komen. Alles lijkt er op dat het een doorsnee avond gaat worden, tot Holly’s zus plots haar eerste maandstonden krijgt, wordt meegenomen door hun moeder en op brutale wijze wordt vermoord, dit voor de ogen van haar kleine zusje! Jaren later boezemen deze beelden Holly nog steeds angst in, ook al heeft ze haar leven kunnen heropbouwen. Samen met haar artistieke partner worden ze uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen van The Family, een bizarre show onder de naam “Umbrella Of Love And Mind”. Wie dacht dat Holly’s leven voordien al een hel was, is er aan voor de moeite, want het ergste lijkt nog te moeten komen in de nieuwste film van Can Evrenol, de man wie de lat na Baskin kennelijk nog hoger heeft gelegd. Minder expliciet dan zijn voorganger, maar de liefde voor het genre druipt bijna van iedere frame. De belichting, sfeer, de Italiaanse Eurohorrorvibe, de soundtrack, de waanzin! Dit is een cultfilm in wording!! Alsof Barker, Argento en Lovecraft het perfecte liefdeskind hebben verwekt.

Little Holly is witness of the murder of her little sister. Years later she’s, obviously, still traumatised by this awful event. As an adult she and her artistic partner are invited to a gathering of The Family, a bizarre show named “Umberlla Of Love And Mind”. Even Holly’s terrible past couldn’t prepare her for the hell from then on lurking on her. This cult movie could be the lovechild of Barker, Argento and Lovecraft alltogether.

Recente Posts