tg-logo

Hounds of Love

2016

Australië

Misdaad, Drama, Horror

01:48 (108 min.)

Regisseur: Ben Young

Distributeur: Urban Distribution International

Cast: Emma Booth, Ashleigh Cummings, Stephen Curry

Taal: Engels

Ondertitels: Engels

 

Tijdens een stiekeme ontsnapping om naar een feestje te gaan botst Vicki (Ashleigh Cummings) op een koppel in een auto. Wat gemoedelijk begint met een lift en de belofte van wiet, eindigt met de tiener die vastgebonden is op een bed bij het gestoorde koppel. Ze merkt al snel dat ze niet het enige slachtoffer is in het huis. Als ze een wig kan drijven tussen de mentaal gekneusde Evelyn (Emma Booth) en haar dominante echtgenoot John (Stephen Curry), raakt ze misschien wel levend weg uit haar netelige positie.

Australië is de laatste jaren hofleverancier van sterke genrefilms en met Ben Youngs Hounds of Love doet het die reputatie alle eer aan. De knappe openingsshots in slow motion grijpen je meteen stevig vast en laten je niet meer los tijdens deze verontrustende rit over o.a. mannelijke dominantie en de geheimen achter gesloten deuren. Eén van de brutaalste films van het festival, en dat net door de camera op het juiste moment af te wenden en door een beroep te doen op de kracht van suggestie. Voeg daar nog de bijzonder overtuigende acteerprestaties aan toe en je kan spreken van een absolute topper.

Sneaking out to go and party, Vicky (Ashleigh Cummings) bumps into a couple in a car. What starts out as an ordinary hitchhike with the promise of weed, results in her being bondaged on a bed by the twisted couple. If she succeeds in tearing apart the relationship between mentally unstable Evelyn (Emma Booth) and her dominant husband John (Stephen Curry), she might have a chance to escape.

 

Recente Posts