tg-logo

Hostile

2017

H

Frankrijk

Drama, Horror

01:23 (83 min.)

Regisseur: Mathieu Turi

Distributeur: All Rights Entertainment

Cast: Brittany Ashworth, Grégory Fitoussi, Javier Botet

Taal: Engels

Ondertitels: Geen

Hostile is de debuutfilm van Mathieu Turi, die onder meer werkzaam was als assistent-regisseur bij producties als Inglourious Basterds, ABC’s of Death, Lucy, Red 2 en vele andere. Zelf vond Mathieu het meer dan tijd om de rol als regisseur op zich te nemen en wat kan je dan beter doen dan een zombiefilm maken, moet hij gedacht hebben. Het project evolueerde beetje bij beetje en gaandeweg kreeg het iets mee dat het best te omschrijven valt als een creature feature met een romantische invalshoek.

Julliette is één van de weinige overlevenden in een postapocalyptische wereld waar eten, drinken en een veilig onderkomen al lang geen garanties meer zijn. Nochtans heeft ze goede en levendige herinneringen aan de tijd van toen, wanneer er tijd was voor kunst en liefde, een tijd waarin het ging om leven en niet om overleven. Geplaagd door flashbacks die haar terugbrengen naar het verleden, zoekt ze overdag eten en bindt ze ’s nachts de strijd aan met monsters die haar belagen, en in het bijzonder dat éne exemplaar dat haar overal lijkt te volgen.

Julliette, one of the few survivors in a post-apocalyptic world where food, drinks and shelter are scarce, has fond memories of the past, when there was time for art and love. A time when it was all about living, not about surviving. Plagued by flashbacks that take her back to the past, she searches food by day and battles monsters by night. One seems particularly fond of her and seems to follow her everywhere.

Recente Posts