tg-logo

2017

Brazilië

Thriller

01:36 (96 min.)

Regisseur: Gabriela Amaral

Distributeur: Stray Dogs

Cast: Murilo Benício, Luciana Paes, Irandhir Santos |

Taal: Portugees

Ondertitels: Engels

 

Vrouwelijke regisseurs zijn een minderheid in de filmwereld, maar hier bij Razor Reel hebben we daar al van dag één speciale aandacht voor. Zeker als dan nog eens blijkt dat ze met een debuutfilm op de proppen komen die rechtstreeks in de Young Blood selectie geplaatst kan worden. Het Braziliaanse Friendly Beast is er zo eentje. Geen zweverige bossanova of een wandeling met de Girl from Ipanema voor Gabriela Amaral, maar een rechttoe, rechtaan, roodgekleurde thriller is het resultaat dat je mag verwachten. Voorzien van knappe acteerprestaties en een leuke plot met enkele interessante plotwendingen, een mooie fotografie en duivelse camerastandpunten, is deze Friendly Beast echt wel een film om u tegen te zeggen.

Het restaurant van Inacio gaat bijna sluiten. Het personeel staat te popelen om naar huis te gaan, maar Inacio kampt met schulden, een zeurende vrouw en het hopeloos verlangen om een beetje controle te hebben in zijn leven. Als er plots nog een rijk en iets hooghartig koppel binnenwandelt dat een uitgebreide maaltijd wenst, ziet Inacio zijn kans schoon om wat extra geld te verdienen, zijn personeel bazig te behandelen en zijn vrouw af te schepen. Wat helaas een extraatje moest zijn in de lege kas, draait uit op een nachtmerrie als er plots ook nog eens twee gewapende overvallers binnenvallen. Het is nu aan Inacio om voor eens en altijd te bewijzen dat hij de baas is.

Closing time approaches in Inacio’s restaurant. The crew is longing to go home but unfortunately, Inacio has debts, a nagging wife and a craving to have some control over his life. Suddenly, a rich and haughty couple enters the establishment and they want a copious meal. This is the chance for Inacio to cash in, boss his crew around and completely ignore his wife. What is supposed to be a huge profit to spice up the empty cash desk, gets obliterated as two armed robbers enter the door. Now, Inacio has to prove he is the boss once and for all.

Recente Posts