tg-logo

2016

België

Documentaire

01:36 (96 min.)

Regisseur: Steve De Roover

Distributeur: 4-Way Films, Skladanowsky

Cast: Evelien Bosmans, Charlotte Anne Bongaerts, Jonas Govaerts

Taal: Nederlands

Ondertitels: Geen

 

In 2014 werd plotsklaps de eerste Vlaamse horrorfilm aangekondigd: Welp van Jonas Govaerts. Vlaanderen was klaar om te sidderen en te beven, maar iedereen die al jaren bezig was met de genrefilm, voelde hoe fout dit klonk. Vlaamse horror bestaat al jaren: in allerlei vormen, geuren en kleuren. Van kleine, bijna lokale producties tot grotere films met internationale allures.

Filmkenner en genreliefhebber Steve De Roover vond het tijd om de “puntjes op de i” te zetten en ging op zoek naar de oorsprong van de Vlaamse horror. Op weg doorheen het landschap laat hij onder meer Jan Verheyen, Harry Kümel, Louis Paul De Bruyn, Pieter Van Hees, Rob Van Eyck, Johan Van De Woestijne en uiteraard ook Jonas Govaerts aan het woord. Filmmakers die allemaal hun palmares verdiend hebben in de Vlaamse Horror.

 

Steve De Roover is in het landschap geen onbekende. Hij maakte al deel uit als script supervisor van internationale producties zoals de tv-reeks The Missing en The Exception, maar werkt evengoed in onze eigen Vlaamse wereld aan producties als Familie, Professor T of Vermist. Toch ligt Steves hart bij de genrefilm en dat is meer dan duidelijk als je deze goed gemaakte documentaire bekijkt.

 

In 2014, Flanders woke up with the first Flemish horror movie: “Welp” from Jonas Govaerts. Horror lovers wondered what happened to all the rich genre history in Flanders when Welp was announced as the first horror title ever in Flanders. Steve De Roover, film professional (national/international) and lover of the genre, takes us on a journey through the Flemish horror scene and makes sure he doesn’t forget to tell anyone the story that led to “Flanders’ first horror movie”.

Recente Posts