tg-logo

2016

USA

Drama, Sci-Fi, Thriller

01:37 (97 min.)

Regisseur: Nathaniel Atcheson

Distributeur: n/a

Cast: Britt Lower, Ryan Merriman, William Gregory Lee

Taal: Engels

Ondertitels: Geen

 

Een dodelijk virus heeft bijna de volledige wereldbevolking van de kaart geveegd. De laatste overlevenden wachten in hoogtechnologische bunkers op het bevrijdende signaal dat onze aarde weer leefbaar is. Ze staan via een videonetwerk met elkaar in contact en tellen samen de dagen af. Wanneer ze echter één voor één op mysterieuze wijze uit hun onderkomen verdwijnen, slaan de onzekerheid en de angst toe bij de overblijvers. Is het buiten weer veilig of blijven ze het best in hun kunstmatige cocon?

Met Domain bewijst regisseur Nathaniel Atcheson dat ook een sci-fifilm met een beperkt budget en zonder speciale effecten sterk uit de hoek kan komen. Onderlinge communicatie is waaraan de personages zich optrekken en dat weerspiegelt zich in een intelligent en narratief concept gedragen door uitstekende acteerprestaties van o.a. Ryan Merriman (Final Destination 3) en Kevin Sizemore (Fear The Walking Dead: Flight 462). Het resultaat is een goed uitgebalanceerde en verfrissende kijk op het postapocalyptische survivalthema met een verrassende apotheose. Reden genoeg om even jouw bunker te verlaten en af te zakken naar Brugge!

A deadly virus wiped out a large part of civilization. The last few survivors await the freeing signal that earth is inhabitable again in their technologically advanced shelters. They contact each other through a video network and count the days till salvation. When people start disappearing, fear and uncertainty plague the rest of the survivors. Is it safe to go out or is it best to stay put?

Recente Posts