tg-logo

1985

USA

Horror, Misdaad, Komedie

01:36 (96 min.)

Regisseur: George Romero

Cast: Lori Cardille, Terry Alexander, Joseph Pilato

Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

 

Het worst case scenario is realiteit geworden: de zombies hebben de wereld overrompeld. Een kleine groep wetenschappers en militairen hebben zich verschanst in een ondergrondse bunker in Florida. De onderzoeker gebruiken de ondoden in gruwelijke experimenten en beginnen zelfs heimelijk testen uit te voeren op de militairen. De hele situatie escaleert: de wetenschappers worden verbannen naar de mijnen met de “Living Dead” en intussen forceren de bovengrondse zombies zich genadeloos een weg naar binnen in de bunker. Het overleven van de mensheid staat op het spel!

Day of The Dead, de 3e film in Romero’s zombietrilogie, volgde na het succesvolle Dawn of The Dead (1978), en focuste op het feit dat zelfs in de ergste situatie de mens zijn “oer”instinten altijd liet primeren. Romero’s film kampte met budgettaire problemen door (artistieke) onenigheid tussen hem de studio en hij werd verplicht zijn origineel scenario te herschrijven naar een veel kleiner gehalveerd budget. Ondanks de moeilijkheden en de opnames op locatie ontving Tom Savini wel de Saturn Award in 1985 voor beste special effects make up. De film kreeg een beperkte bioscooprelease maar veroverde zijn cultstatus in het VHS-tijdperk waar het zowel door publiek als critici positief onthaald werd.

Worst case became reality: zombies have conquered the world! A small group of scientists and military try to survive in an underground bunker in Florida. The scientists perform experiments on zombies and even hidden ones on the military personel. As a result they are banished to the mines filled with “The Living Dead” while the upper ground zombies fight themselves a way in the bunker.

 

 

 

Recente Posts