tg-logo

2017

Thailand

Komedie, Misdaad

02:10 (130 min.)

Regisseur: Nattawut Poonpiriya

Distributeur: Gross Domestic Happiness

Cast: Chutimon Chuengcharoensukying, Eisaya Hosuwan, Teeradon Supapunpinyo

Taal: Thais

Ondertitels: Engels

 

Dat een thriller zonder bloedvergieten niet bloedeloos hoeft te zijn, bewijst Bad Genius van de eerste tot de laatste seconde. In zijn tweede langspeler baseert schrijver-regisseur Nattawut Poonpiriya zich op waargebeurde feiten om ons te trakteren op een aanstekelijke kruising van The Breakfast Club en Ocean’s Eleven. Wat kleinschalig begint met een briljante studente die financiële vergoeding krijgt van klasgenoten in ruil voor het doorspelen van multiplechoiceantwoorden, neemt ongeziene proporties aan. Samen met haar vrienden beraamt Lynn immers een plan om enkele miljoenen te verdienen aan het verkopen van de antwoordsleutel van een internationaal toelatingsexamen.

Betrapt worden op examenfraude is geen kwestie van leven of dood, maar geloof ons dat weinig films erin slagen om de adrenaline te doen pompen als Bad Genius. Het verhaal kadert academische topprestaties als big business en neemt met een knipoog een corrupt schoolsysteem op de korrel zonder in te boeten aan topentertainment. De productie van deze rasechte boxofficehit uit Thailand moet niet onderdoen voor de betere Hollywoodprent en topmodel Chutimon Chuengcharoensukying imponeert in haar genuanceerde debuutrol. Ontdek Bad Genius en zie hoe de spannendste climax van een genrefilm zich in 2017 achter de lessenaar ontpopt.

Who says you need bloodshed or carnage to get the adrenaline flowing? With his sophomore feature film Thai director Nattawut Poonpiriya treats audiences to a beguiling mix of John Hughes’ teen comedies and heist movies in the vein of Ocean’s Eleven.

What starts with a brilliant student receiving payment from classmates for helping them cheat evolves into a multimillion dollar hustle as Lynn and her cohorts set their sights on selling the answer key of an international entrance exam. With production values that rival the best Hollywood blockbusters, this Thai box office success thrives on Chutimon Chuengcharoensukying’s astounding debut performance and finds suspense in unlikely places. Discover the joys and jolts of Bad Genius, an academic thriller that culminates in the most edge-of-your seat climax you’re likely to experience in 2017.

Recente Posts