tg-logo

2017

Zuid-Korea

Drama, Mysterie, Thriller

01:30 (90 min.)

Regisseur: Sun-ho Cho

Distributeur: Finecut Co Ltd.

Cast: Myung-min Kim, Yo-han Byeon, Hye-Sun Shin

Taal: Koreaans

Ondertitels: Engels

 

Wat zou je doen als een dag zich steeds blijft herhalen? Kim Joon-Young is een beroemde chirurg, maar is door het vele werken en het gebrek aan tijd helaas geen goede vader voor zijn geliefde dochter Eun-Jung. Na een buitenlandse reis keert hij terug naar Seoul om wat tijd door te brengen met zijn dochter. Op weg naar de afspraak met Eun-Jung ziet hij een autoaccident gebeuren. Het slachtoffer is jammer genoeg zijn dochter die voor zijn ogen omgekomen is. Na deze erge gebeurtenis herhaalt deze fatale dag zich dagelijks in een ‘time loop’, net zoals een ‘déjà vu’. Hij vraag zich af of alles echt is en hij niet aan het dromen is. Al snel ontdekt de wanhopige Kim Joon-Young dat hij niet de enige is die gevangen is in een ‘time loop’ en een dierbare verloren heeft. Samen met de ambulancechauffeur Lee Min-Chil, wiens vrouw ook omgekomen is in hetzelfde autoaccident, probeert hij te achterhalen waarom deze fatale dag zich blijft herhalen en probeert hij eindeloos de geheimen van de mysterieuze herhaling te achterhalen. Misschien kunnen ze de tijd terugdraaien? Door het mysterie te ontrafelen, hopen Kim Joon-Young en Lee Min-Chil hun dierbaren weer tot leven te brengen.

De debuutfilm van de Zuid-Koreaanse regisseur Cho Sun-Ho is dankzij de mooie balans tussen actie, melodrama, ‘time-travelling elements’ en een prachtige montage een unieke film waarvan je hoopt dat deze blijft duren en zich blijft herhalen. Een Zuid-Koreaanse parel die je moet zien!

Recente Posts