baby driver

De juiste muziek kan een film maken of kraken en niets is minder waar dan in Edward Wright zijn nieuwste film ‘Baby Driver’, een project waar hij blijkbaar al een grote twintig jaar mee bezig is. Het idee kwam blijkbaar toen hij een videoclip regisseerde voor de groep Mint Royale, waarbij een chauffeur aan het luisteren is naar een nummer terwijl hij wacht op de rest van zijn crew van overvallers. De videoclip is wel entertainend, maar zou dat werken voor een langspeelfilm. Het antwoord is zonder meer ja! Het leukste aan deze film is hoe hij zich afspeelt, perfect volgens de maat van de muziek waar ons hoofdpersonage naar aan het luisteren is. Baby, gespeeld door Ansel Elgort (blijkbaar uit de ‘Divergent’-films, maar van die films herinner ik me niet al te veel…), verloor in een ongeval op jonge leeftijd zijn ouders en liep permanente tinnitus op, waardoor hij constant naar muziek luistert om het constante piepen te overstemmen. Nadat hij op heel erg jonge leeftijd de verkeerde auto stal, is hij ingelijfd door de criminele eigenaar van de auto (Kevin Spacey) om chauffeur te zijn bij een reeks overvallen. Net wanneer hij zijn schuld lijkt afgelost te hebben en de ‘liefde van zijn leven’ gevonden lijkt te hebben (Lily James, Assepoester uit de live-action ‘Cinderella’) heeft hij geen andere keus dan om te helpen bij nog een overval. En dan gaat alles mis…. Met een leuk oog voor detail weet regisseur Edgar Wright de film mooi te verstrengelen met zijn soundtrack, terwijl alles juist de goede combinatie van humor en spanning heeft. Het helpt natuurlijk ook een topcast te hebben met Kevin Spacey, Jamie Foxx en Jon Hamm. Vooral die laatste is onverwacht goed, sinds zijn doorbraakrol van Don Draper in ‘Mad Men’ krijgt hij meestal rollen waarbij hij een heel beheerst personage heeft, wat haaks staat met de gevaarlijke losbol Buddy, die hij nu speelt. Als je zin hebt in een plezante, spannende en vooral heel erg muzikale heistfilm, dan is ‘Baby Driver’ de film die je moet gezien hebben, eentje van de plezantste films als ideale afsluiter van de filmzomer van 2017!

Mijn score : 8,5/10

Recente Posts