atomic blonde

Alvorens deze review te lezen, neem een paar seconden om te denken aan het godsgeschenk voor deze wereld genaamd Charlize Theron. Zelfs een mindere film gaat omhoog in kwaliteit als je weet dat ze mee doet. Niet dat dit een mindere film is. Je krijgt zo min of meer wat de trailer die telkens maar opnieuw verschijnt op Youtube belooft. Prachtige stunts (deze film is dan ook geregisseerd door een stuntman) in een mooi decor van neonlicht (niet toevallig dat een heel deel van de crew ook meewerkte aan ‘John Wick) en een grauw en grijs Berlijn. Dit alles gebeurt met een voortreffelijke cast met voorop Charlize Theron en James McAvoy, die me nog nooit ontgoocheld hebben en een goeie supporting cast met onder andere John Goodman, Sofia Boutella (die hier meer te doen krijgt dan als mummie in ‘The Mummy’), Eddie Marsan, Toby Jones en Bill Skarsgard. Maar niet alles is perfect. Om te beginnen, als je een film maakt die zich afspeelt van de Berlijnse muur en dan in de eerste seconden al erbij zet ‘Daar gaat deze film niet over’, stop dan met het constant als achtergronddecor te gebruiken! Maar daar valt mee te leven, helaas denkt de schrijver van het scenario dat we in een heuse spionagethriller zitten en misschien is dat ook het geval van de originele graphic novel, die ik nog niet heb gelezen, maar ik moet zeggen dat de plot toch ietsje te simpel is om hem zo ingewikkeld te proberen maken als men in deze film doet. De ‘plot’ is eerder een overbrugging naar het volgende stuntgevecht. Natuurlijk is er ook wel het feit dat Charlize Theron zich als supervrouw overal doorslaat, wat toch een deeltje van de spanning weg neemt, maar vervelen doet het allesbehalve. Hoewel ik de soundtrack best wel goed vond zijn er blijkbaar genoeg mensen die wat meer gepaste muziek uit het tijdperk hadden gewild, wat wel verstaanbaar is bij een film die het meer moet hebben van stijl dan inhoud. En die stijl is er alleszins wel, het is gewoon spijtig van de die nogal verwarde inhoud. Een plezante film, maar het enige wat je echt bijblijft op het einde zijn de paraplu-scène (u zal wel zien wat ik bedoel) en een in neon gedrenkte seksscène van Charlize Theron en Sofia Boutella (wie zou er dat nu niet bijblijven.)

Mijn score : 7,5/10

Recente Posts