o9gqksz

Na vijf films en met een derde reboot in amper vijftien jaar zou je denken dat we Spider-Man zo langzamerhand moe zijn. Maar gelukkig bewijst deze nieuwe film volledig het tegenovergestelde en is dit met gemak de beste Spider-Man film sinds ‘Spider-Man 2’. Deze nieuwste, jongste incarnatie van Spider-Man die ons al werd voorgesteld in ‘Captain America : Civil War’ is ongelooflijk plezant als een 15-jarige (alhoewel ik vrij zeker ben dat geen enkele 15-jarige zo’n sixpack heeft) die persé grootse reddingen wil doen maar niet beseft dat hij het best klein begint voor hij naar het grote werk gaat. Tony Stark probeert hem daar genoeg aan te herinneren maar het jeugdig enthousiasme neemt de bovenhand, met alle gevolgen van dien. Ondertussen volgen we ook zijn tumultues schoolleven met zijn beste vriend Ned ( blijkbaar een kopie vande beste vriend van de Spider-Man van het Ultimate universum, Miles Morales), zijn jeugdliefde voor de jonge Liz (alweer een personage dat mij onbekend was) en het fantastische personage Michelle, die altijd wel een sarcastisch commentaar in voorraad heeft. Ook Flash Thompson keert terug, maar in deze versie is hij wel een heel ander soort bullebak dan in de vorige films en de comics. Die hele vernieuwing helpt wel want na vijf films die draaien rond Peter Parker en Mary Jane of Gwen Stacy hadden we het wel gehad met die dynamiek en is het verfrissend om eens een nieuwe situatie te hebben in zijn persoonlijk leven. De enige constante blijft tante May, hoewel ze hier geen lief omaatje of bezorgde moederfiguur is, is toch duidelijk dat ze de toffe ( en ja, sexy) tante is die heel veel om haar neef geeft. Ondertussen steelt Michael Keaton de show als Vulture, een personage dat me nooit zo kon boeien maar dat hij hier een goede invulling geeft door bedreigend genoeg over te komen. Hij heeft de leiding over een team slechteriken (te herkennen zijn oude maar sommige van de eerste Spider-Man slechteriken Shocker en Tinkerer, en oh zo kort Mac Gargan die ik herkende van naam maar pas achteraf ontdekte dat hij the Scorpion was). Deze dievenbende steelt voornamelijk buitenaardse technologie om ze door te verkopen en ondanks hevig verzet van Tony Stark wil Peter ze persé een halt toe roepen, maar hij ontdekt dat de verantwoordelijkheid van Spider-Man te zijn veel meer zal vragen dan hij zelf goed en wel beseft. Een ontzettend vrolijke coming of age-film die vooral gericht is op tieners, maar ook op de tiener in ons allemaal. Laat de volgende maar komen (en wacht met een nieuwe Spider-Man voor een jaar of 15….)

Mijn score : 8;5/10

Recente Posts