wonder woman poster

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, DC en Warner Brothers hebben hun beste comic book-verfilming uitgebracht sinds Christopher Nolan zijn ‘Dark Knight’-trilogie! Aan de ene kant mag dat niet verbazen, want de enige echte positieve reactie die ik had na het bekijken van ‘Batman vs Superman : Dawn of Justice’ was ‘Ik wil een ‘Wonder Woman’-film en ik wil hem nu!’. Maar helaas, ze waren nog maar amper begonnen met het filmen, en gelukkig is deze film meer dan het wachten waard. Na op te groeien op het verborgen eiland Themyscira en te dromen van het heldendom krijgt de jonge Diane een kans om de wereld te gaan redden van de Eerste Wereldoorlog in de vorm van een jonge Amerikaanse kapitein die op het Amazonegebied crasht, op vlucht voor de Duitsers. Ze besluit met hem mee te gaan naar de buitenwereld, vastbesloten om de god van de oorlog, Ares, te vernietigen, die volgens haar de bron is van deze en alle oorlogen. Regisseur Patty Jenkins en actrice Gal Gadot creëren zo een prachtige film over een jonge naïeve vrouw die vol zit van goedheid en de wereld wil beteren, maar eenmaal ze de wereld ingaat beseft dat het niet allemaal zwart en wit is en dat een held zijn misschien iets heel anders betekent dan wat zij voor ogen had. Gal Gadot is fantastisch als de naïeve, altijd vrolijke en heel erg rechtstreekse Diana, een gigantisch verschil met de vrouw die we zagen in ‘Batman v Superman’ en het werkt fantastisch, aangezien haar optimisme aanstekelijk is. Maar al even goed is Chris Pine als Steve Trevor, die nutteloze pogingen onderneemt om haar enthousiasme wat te temperen, maar haar uiteindelijk maar al te graag wil helpen met behulp van een kliekje trouwe soldaten. Beide acteurs delen ook een goede chemie, waardoor je direct meevoelt met de personages. Regisseur Patty Jenkins weet mooi het prachtige Amazone eiland te schetsen in schitterende kleuren en als contrast heb je de ‘echte wereld’, een haveloos landschap in donkere tinten, waar ze niet schuwt om de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog te tonen (voor zover een film van +12 dat toelaat). Ik heb het vermoeden dat die donkere tinten, net zoals de schoonheid van de actiescènes, ook wel enigszins een invloed zullen zijn geweest van schrijver/producer Zack Snyder, maar ik moet toegeven, het werkt veel beter dan bij zijn eigen pogingen, ‘Man of Steel’ en ‘Batman v Superman’. Het enige wat enigszins wat minder is, zijn de slechteriken, die helaas niet echt zijn uitgewerkt, aangezien dit oorsprongsverhaal meer ruimte geeft aan Diana en Steve, dit met groot succes. Het verhaal is tof gevonden, de originele setting van de Tweede Wereldoorlog is geruild voor de Eerste Wereldoorlog, omdat deze film nogal veel gelijkenissen toont met de eerste ‘Captain America’- film (maar dan wel veel beter is). Ik heb de heimelijke hoop dat alle DC-films vanaf nu even goed gaan zijn, maar de vele reshoots en miserie van ‘Justice League’ bereiden mij helaas al op het ergste voor. Maar het maakt niet uit, we hebben nu op het minst een fantastische ‘Wonder Woman’-film!

Mijn score: 9/10

Recente Posts