i am not a serial killer

Een week of twee geleden kon ik tot mijn grote vreugde vaststellen dat eentje van mijn favoriete films van de Razor Reel editie 2016 een release had gekregen. Nogal beperkt, dat wel (in de winkels kan je er lang achter zoeken), maar online kon ik hem redelijk rap bestellen en blijkbaar is hij ook te vinden in de TV-theek van Telenet. In het kleine slaperige stadje Clayton in het Middenwesten van Amerika worstelt de adolescent John Wayne Cleaver met het feit dat hij wel eens een psychopaat zou kunnen zijn, inclusief moordneigingen, ziekelijke obsessies en een gebrek aan empathie. Ook helpt hij bij het familiemortuarium (inderdaad ja, nogal een twijfelachtige kueze van zijn moeder, die ook niet altijd de verstandigste beslissingen lijkt te nemen) en heeft hij te maken met zijn nogal dysfunctionele familie, pestkoppen op school en een meisje dat dolverliefd op hem is en die hij straal negeert (allicht het ultieme bewijs dat hij een psychopaat is, want ze is alleszins aantrekkelijk genoeg). Ondertussen is er een moordenaar aan de gang in het stadje, met een voorliefde voor het verwijderen van lichaamsdelen. Langzaam aan komt John derachter dat de moordenaar niemand minder is dan de vriendelijke bejaarde overgebuur Bill Crowley. Wat zich daarna ontvouwt is een gevaarlijk kat-en-muisspel. Wat me opvalt als ik de film een tweede keer zie is het trage tempo van de film, het eerste deel richt zich voornamelijk op hoe John omgaat met zijn pychopatische neigingen, goed geacteerd door de jonge Max Records. Je krijgt de hele situatie voorgeschoteld met genoeg humor. Wanneer John de identiteit van de moordenaar ontdekt, die fantastisch wordt gespeeld door Christopher Lloyd, verandert de situatie en hoe verder John de grenzen wil verleggen, hoe meer hij zichzelf en zijn omgeving in gevaar lijkt te brengen, maar beide heren lijken maar niet in staat om te stoppen. Een geslaagde mix van humor, een beetje drama en een goede scheut spannende horror.

Mijn score : 8/10

Recente Posts