alien vs truckers

Wat ik hier ga schrijven is niets nieuws als je waarschijnlijk al reviews hebt zien passeren, niet enkel slaat ‘Alien : Covenant’ de brug tussen ‘Prometheus’ en ‘Alien’, het is ook een kruising van de beste elementen van beide films. Ik zou zelfs zeggen dat het weleens mijn favoriete Alien-film is sinds de ‘ zo had de regisseur het willen hebben maar nu weigert hij nog mee te werken’-cut van Alien 3. Deze film schiet rap in actie, en stopt nooit echt. Bij een ongeluk ontwaakt de bemanning van een kolonisatieschip en, allen lichtjes getraumatiseerd door verliezen, willen een mysterieuze, bewoonbare planeet gaan onderzoeken omdat niemand begrijpelijk echt zin heeft om weer in kunstmatige slaap te worden gehouden. Slecht idee? Maar natuurlijk. En meer moet ik niet vertellen van de plot…. Deze film doet een goede job in het afwerken van de open verhaallijnen van ‘Prometheus’ en maakt goed gebruk van een paar van de nieuwere elementen uit deze film maar voelt veel meer aan als de horror van de oorspronkelijke ‘Alien’-films. Ik weet niet in hoeverre de CGI aan te pas kwam aan de xenomorphs maar al hun versies (en geloof me, ze zijn allemaal tof) zien er ongelooflijk geslaagd uit en zijn indrukwekkend en angstwekkend. Maar wacht even, de film is nu ook weer niet geheel perfect. Hoewel Michael Fassbender, op meer dan één manier, de kans krijgt om te schitteren staat de rest van de cast een beetje in de schaduw. Ons vrouwelijk hoofdpersonage Daniels is helaas maar een povere rip-off van Ripley en behalve een paar andere crewleden, waaronder Danny McBride en zijn nektapijtje, die ik voor het eerst in een serieuze rol zie en dat vrij goed doet, is iedereen verwisselbaar. En waarom heeft de hele crew relaties met elkaar. Pas op, het is al goed en wel om een homokoppel in uw crew te steken maar het enige wat me van de ene bijbleef is dat hij een roste baard had en de ander herinner ik me zelfs niet meer. Redelijk ver in de film is er een seksscène in de douche tussen twee crewleden die ik totaal niet herkende (oké, wel een toffe scène) maar zo weinig indruk maken de crewleden dus. Ook zijn er toch een paar scènes die nogal uit de bocht gaan waarvan de meest memorabele toch wel een scène met een blokfluit waar Michael Fassbender de legendarische woorden : ‘Watch me. I’ll do the fingering.’ uitspreekt. Maar al bij al mag dat de pret niet drukken wat voor mij toch wel de beste ‘Alien’-film is van de afgelopen jaren.

Mijn score : 8,5/10

Recente Posts