satanic

Laat de klokken luiden, Netflix heeft een nieuwe horrorfilm in zijn gamma. Ik had deze film al een paar dagen eerder toevallig leren kennen in een lijst met films die totaal niets hebben opgebracht. Maar in dit lijstje stond ook ‘Pet’, eentje van de films uit het Razor Reel aanbod van 2016 en eerlijk gezegd wel vrij goed was. Dus vond ik dat ik ‘Satanic’ toch maar een kans mocht geven. Dit ondanks het twijfelachtig résumé van de regisseur, die toch wel een groot aantal ‘CSI’-afleveringen inblikte, een script van de schrijver van ‘The Shallows’ en een hoofdrol voor Haley uit ‘Modern Family’. Ergens was ik aan het hopen dat de film al even hilarisch zou zijn als die ongelooflijk slechte filmposter. Maar helaas. Ondanks een duidelijk klein budget is de film best wel mooi gemaakt, de acteurs zijn degelijk, hun personages zijn met uitzondering van Sarah Hyland (Haley, u weet wel, uit ‘Modern Family’) allemaal ongelooflijk irritante tieners. De soundtrack moet het net iets teveel hebben van fluisterende stemmen, want de regisseur lijkt te denken dat dit het geheel griezeliger zal maken. En daar zit het hem. Deze film is ongelooflijk saai. Er is geen sfeer en het verhaal heeft nogal de neiging om, welja, niet al te veel te laten gebeuren. Ook had ik de indruk dat de plot nogal van de hak op de tak sprong maar ik zal eerlijk toegeven, halverwege begon mijn aandacht wat af te dwalen en begon ik in slaap te vallen (het is niet duidelijk of dit ligt aan mijn chronisch slaaptekort van de laatste tijd of de film). Op het einde probeert de films iets te doen wat vele andere horrorfilms al met meer succes hebben gedaan. Dus ja, mooi gemaakt en redelijk goeie acteerprestaties, maar een zwaar gebrek aan sfeer of een interessant verhaal. Een stel saaie satanisten.

 

Mijn score : 4/10

 

Recente Posts