get out

Al van bij het begin leek deze film hoge punten te scoren op het Amerikaans horrorfestivalcircuit en naarmate de populariteit van het regiedebuut van Jordan Peele leek te stijgen komt deze film gelukkig ook in onze zalen uit. Nu was mijn grootste vrees dat deze film meer een satire ging zijn dan een daadwerkelijke horrorfilm. Gelukkig kon ik al van bij de openingsscène vaststellen dat dit toch daadwerkelijk een goeie, zelfs één van de betere, horrorfilms zou worden. Chris gaat op weekend met zijn vriendin Rose en beiden zijn benieuwd hoe de ontmoeting van de rijke, blanke ouders zal gaan met de succesvolle zwarte fotograaf. Wat volgt is uiteraard een ongemakkelijke situatie, nog gênanter gemaakt door Rose haar gezin die zo politiek correct mogelijk willen doen tegen Chris. Maar er lijkt iets verdacht aan de hand, iedereen gedraagt zich een tikkeltje vreemd en de twee zwarte bedienden van Rose haar ouders lijken zich nog vreemder te gedragen dan de rest. Langzaam maar zeker begint deze situatie steeds maar dreigender te worden…. Ondertussen zullen u en Chris terecht mompelen : ‘What the fuck?’. Uiteindelijk escaleert de situatie, komen we erachter wat er aan de hand is en volgt er een, weliswaar gevuld met clichés, spannende finale. Een griezelig goed regiedebuut van Jordan Peele, met sterk acteerwerk en een intense soundtrack. Eentje van de sterkere horrorfilms van de afgelopen jaren.

Mijn score : 9/10

Al van bij het begin leek deze film hoge punten te scoren op het Amerikaans horrorfestivalcircuit en naarmate de populariteit van het regiedebuut van Jordan Peele leek te stijgen komt deze film gelukkig ook in onze zalen uit. Nu was mijn grootste vrees dat deze film meer een satire ging zijn dan een daadwerkelijke horrorfilm. Gelukkig kon ik al van bij de openingsscène vaststellen dat dit toch daadwerkelijk een goeie, zelfs één van de betere, horrorfilms zou worden. Chris gaat op weekend met zijn vriendin Rose en beiden zijn benieuwd hoe de ontmoeting van de rijke, blanke ouders zal gaan met de succesvolle zwarte fotograaf. Wat volgt is uiteraard een ongemakkelijke situatie, nog gênanter gemaakt door Rose haar gezin die zo politiek correct mogelijk willen doen tegen Chris. Maar er lijkt iets verdacht aan de hand, iedereen gedraagt zich een tikkeltje vreemd en de twee zwarte bedienden van Rose haar ouders lijken zich nog vreemder te gedragen dan de rest. Langzaam maar zeker begint deze situatie steeds maar dreigender te worden…. Ondertussen zullen u en Chris terecht mompelen : ‘What the fuck?’. Uiteindelijk escaleert de situatie, komen we derachter wat er aan de hand is en volgt er een, weliswaar gevuld met clichés, spannende finale. Een griezelig goed regiedebuut van Jordan Peele, met sterk acteerwerk en een intense soundtrack. Eentje van de sterkere horrorfilms van de afgelopen jaren.

Mijn score : 9/10

Recente Posts