wyrmwood

Dit is zo eentje van die zeldzame gevallen waar je exact krijgt wat de tag line belooft : ‘Mad Max meets Dawn of the dead’. En ja hoor, dat stelt absoluut niet teleur.. Dit is duidelijk een werk van liefde, gemaakt over een periode van vier jaar omdat het enkel in de weekends gebeurde. Dat deze film lowbudget is past trouwens perfect, het gevoel waar deze film voor gaat is dat van een B-film uit de jaren tachtig, en het werkt perfect. Met de nodige actie, humor en zombies kan je niet misgaan. Hoe verder de film gaat, hoe meer derover het gaat, maar alweer, dat is precies wat je verwacht. De plot (voor zover we daarvan kunnen spreken) is soms ietwat rammelig maar ik zie niet in hoe het anders had kunnen zijn. Het acteren is vaak overdreven, maar ik zie niet in hoe dat zou kunnen storen. Het geeft aanleiding tot een hilarische conversatie tussen vier overlevenden terwijl hun gepantserde wagen belaagd wordt door zombies, waar ze dan niets beter op vinden een fles sterke drank te nuttigen die eentje van hen ’toevallig’ meeheeft. En er is een fantastische finale met genoeg actie, bloed en ingewanden om de holbewoner in ons allen tevreden te stellen. Een ideale film om te bekijken om 1u ’s nachts in het gezelschap van vrienden te bekijken met een (alcoholisch) drankje. Wat dan ook is wat ik gedaan heb. Je kan hem natuurlijk ook bloednuchter bekijken om 20u ’s avonds en het zal nog altijd een plezante B-film blijven. Zoals gezegd, eentje voor liefhebbers van Mad Max en zombies.

Mijn score : 8/10

Recente Posts