YES! Van 19 april t.e.m. 27 april 2017 vindt het MOOOV Filmfestival 2017 plaats te Brugge!

Het Razor Reel Flanders Film Festival kijkt alvast uit naar volgende RAZOR REEL APPROVED FILMS!

RAZOR REEL APPROVED TIP 1: LA REGION SALVAJE (2016, Amat Escalante )

Alejandra is een jonge moeder van twee jongens. Ze woont samen met haar man Ángel, een ingenieur, in een stad in Centraal-Mexico. Ángel is een macho die zijn homohaat openlijk uit. Niettemin heeft hij een geheime passionele relatie met de broer van Alejandra, Fabián, een verpleger die openlijk homoseksueel is. Op een dag komt de jonge Verónica het ziekenhuis binnen met een wonde die op een hondenbeet lijkt. Fabián moet haar verzorgen, ze raken bevriend en hij introduceert haar bij Alejandra. Verónica vertelt hen van een raadselachtig wezen in een afgelegen hut, waarmee ze een onstuimige, uiterst bevredigende seksuele relatie heeft…

LA REGION SALVAJE gaat over homofobie, vrouwenhaat en hypocrisie in Mexico. Escalante haalde zijn inspiratie uit enkele erg homofobe en vrouwonvriendelijke krantenartikels van een krant in zijn geboortestad Guanajuato, gelegen in een uiterst conservatieve en katholieke regio. Hij gaf de film een fantastische toets door een geheimzinnig wezen te creëren, dat symbool staat voor onze moeilijk te onderdrukken seksuele instincten.

Een echte cultfilm. Niet voor gevoelige kijkers.

LA REGION SALVAJE wordt vertoond op dinsdag 25 april 2017 om 20u15 in aanwezigheid van regisseur Amat Escalante: http://festival.mooov.be/Vertoning/3609/La_region_salvaje/.
Tevens vindt er ook een vertoning plaats op vrijdag 21 april 2017 om 22u30: http://festival.mooov.be/Vertoning/3539/La_region_salvaje/.

____________________________________________________________

RAZOR REEL APPROVED TIP 2: THE HANDMAIDEN (Park Chan-Wook, 2016)

Jaren 1930 in Korea, dat sinds 1910 geannexeerd is door Japan.

Een jonge Koreaanse kunstenares arriveert in een exuberant landhuis, een vreemde architectonische constructie met een aparte Victoriaanse en Japanse vleugel. Sook-hee werd in dienst genomen als dienstmeisje door Lady Hideko. Die verloor haar beide ouders toen ze nog erg jong was en is erfgename van een fortuin. Haar oom Kouzuki, een sinistere man, nvoedde haar op. Sook-hee daarentegen is van arme afkomst en ook wees. Ze werd in het weeshuis op een “dickensiaanse” wijze opgeleid tot zakkenrolster. Ondanks hun totaal verschillende achtergrond groeien de twee vrouwen naar elkaar toe.

Park Chan-wook (OLDBOY, LADY VENGEANCE) is één van die Zuid-Koreaanse regisseurs die ons altijd weet te hypnotiseren met mysterieuze en meeslepende vertellingen verpakt in prachtige, suggestieve, gestileerde beelden. De film is gebaseerd op de historische Victoriaanse roman Fingersmith van de Britse Sarah Waters. Op meesterlijke wijze wist de regisseur de Victoriaanse en gotische elementen uit het boek naar zijn film te transfereren. Een exquise prent die je niet mag missen op ons festival.

THE HANDMAIDEN wordt vertoond op vrijdag 21 april 2017 om 14u30: http://festival.mooov.be/Vertoning/3536/The_Handmaiden/ en op zaterdag 22 april 2017 om 22u15: http://festival.mooov.be/Vertoning/3558/The_Handmaiden/

Steun onze Brugse vrienden van MOOOV en breng zeker een bezoekje aan de RAZOR REEL APPROVED FILMS!
Het volledige festivalprogramma is terug te vinden via volgende link: http://festival.mooov.be/Festival/Brugge/

Recente Posts