holidays poster

Ah, de horror anthologie. Het voordeel is, als er een flauw of slecht kortfilmpje tussen zit, moet je niet lang wachten op het volgende. In een periode van een kleine twee uur krijgen we hier zeven ‘feestdagen’ (tellen Valentijn, Moederdag en Vaderdag als feestdagen?) te zien. Het resultaat is best wel geslaagd, met uitzondering van het ‘Halloween’-segment. Hieronder een korte beoordeling per segment :

Valentijn : De combinatie van zwaar pestgedrag en een hopeloze kalverliefde zorgen voor een bloedstollende gebeurtenis. Toffe film maar het einde is niet zo verrassend als de makers denken dat het is.

Mijn score : 7/10

Saint Patrick’s Day : Een nogal kwaadaardig ogend roodharig kind (toegegeven, elk roodharig kind heeft iets kwaadaardig, maar deze lijkt toch wel extra kwaadaardig) laat de hartewens van haar leerkrachte in vervulling gaan. Maar dit blijkt op zijn zachtst gezegd, vreemde gevolgen te hebben. Het begint allemaal nogal grappig maar we verzeilen al gauw in een bizarre situatie die op het einde van dit segment toch nog een goeie uitleg krijgt.

Mijn score : 7/10

Pasen : Een kind heeft ’s nachts een aanvaring met een soort van hybride Jezus Christus/Paashaas. Dat is even bizar als het klinkt, maar naast een indrukwekkend monster begint dit filmpje bizar om daarna nog echt griezelig te worden ook.

Mijn score : 7,5/10

Moederdag : Bij dit segment had ik zowaar de helft nodig voor ik besefte over welke feestdag het ging. Een vrouw heeft het probleem dat ze telkens zwanger is na seks en zoekt de alternatieve hulp op van een paar dames die drugs doen in de woestijn. Al vlug volgt een visioen van een erg mannelijke verschijning die mij eigenlijk ook gerust zou mogen bezwangeren…. Het duurde lang genoeg voor mijn euro was gevallen waarover dit ging, en hoewel het allemaal nogal vreemd is, is het resultaat best wel goed gedaan.

Mijn score : 7/10

Vaderdag : Een vrouw krijgt een cassetterecorder (met bijbehorende cassette) toegestuurd door haar doodgewaande vader. Dit zet een griezelige zoektocht in gang. De sfeer van dit filmpje is meer dan dreigend genoeg maar de ontknoping laat het spijtig genoeg toch een beetje afweten.

Mijn score : 7,5/10

Halloween : Het enige segment geregisseerd door een bekende regisseur valt helaas zwaar tegen. Je hebt felle voorstanders en mensen die niets moeten hebben van regisseur Kevin Smith. Ik zit daar ergens tussen, ik vind zijn werk best wel goed, maar niet zo fantastisch als sommigen wel lijken te denken. En met dit komisch horrorsegment over webcamprostitutie gaat hij volledig de mist in. Het is griezelig noch grappig, enkel irritant, en heeft niet echt iets met Halloween te zien. Hoewel zijn dochter nog oké kan acteren, is een acteur/Youtube-sensatie als ‘intimiderende’ pooier met twee vlechtjes even belachelijk als hij irritant is. Spijtig dat er toch één iets zo slecht tussen zit.

Mijn score : 4/10

Kerstmis : Vader Seth Green (u misschien bekend als roste weerwolfjongen uit ‘Buffy the vampire slayer’) gaat te ver voor het perfecte Kerstcadeau voor zijn zoon, een virtual reality-bril die je verlangens in levende lijve projecteert. Natuurlijk is dit stukje speelgoed interessant voor iedereen van het gezin. Maar blijkt dat het ook andere dingen projecteert…. Een toffe korte horrorkomedie over de façade die we meestal ophouden bij familie, die we meer dan genoeg zien in de kerstperiode.

Mijn score : 7,5/10

Nieuwjaar : Twee hopeloze zieligaards gaan op een date, om toch maar gezelschap te hebben bij de overgang van oud naar nieuw. Maar één van hen is wel een moordende psychopaat. Alweer een komisch fragment dat goed inspeelt op het feit dat het bijna een verplichting lijkt om toch maar iets te doen hebben met andere mensen gewoon omdat het ene middelmatige jaar het andere middelmatige jaar ingaat.

Mijn score : 7/10

Alles zit goed in elkaar en is op een deftig budget gemaakt. Hoewel, met de uitzondering van het Halloween-segment, alle kortfilms best leuk zijn is er natuurlijk ook maar zoveel dat je kan doen met een duurtijd tussen tien minuten en een kwartier. Toch al een stuk beter of de meeste ‘horror’-films op Netflix.

Recente Posts